Xiaomi wereldleider in wearables door Mi Band 3

Dat Xioami inmiddels niet meer weg te denken is in de markt voor smartphones wisten we al. Nu is uit recente cijfers van onderzoeksbureau IDC ook gebleken dat Xioami de wereldranglijst op gebied van wearables aanvoert. Zij laat daarmee Fitbit (3de plaats) en Apple (op nummer 2) achter zich. Wij zetten de cijfers en oorzaken van de groei op een rij.

Xiaomi wearables in cijfers

In het derde kwartaal van 2018 verscheepte Xiaomi 6,9 miljoen wearables en had daarmee een marktaandeel van 21,5%. In dezelfde periode van 2017 verscheepte Xiaomi nog 3,6 miljoen toestellen. Zij realiseerde dus een groei van 90,9%. In onderstaande grafiek zie je alle cijfers.

Xiaomi wearables cijfers 3de kwartaal 2018

De groei van verscheping van Xiaomi wearables in Q3 2018 in cijfers.

Groeiende vraag naar Xiaomi wearables verklaard

Analisten zien 2 factoren die de explosieve groei van Xiaomi verklaren. Allereerst is dit de vraag naar goedkope en kwalitatief goede wearables. In dat segment heeft Xioami dit jaar met de Xiaomi Mi Band 3 alle records verbroken.

De tweede factor komt omdat Xiaomi ook steeds meer afzet in het buitenland mag noteren. Zo exporteerde men vorig jaar nog minder dan 20 % van de productie. In het derde kwartaal van 2018 liep dit op naar 39%.

Xiaomi in Nederland kopen [NL garantie]
Xiaomi-producten koop je gewoon in Nederland met NL garantie natuurlijk.

Bekijk alle Xiaomi-deals, coupons en kortingen


Wat is de toekomstverwachting?

De onderzoekers verwachten dat er een duidelijke scheiding gaat ontstaan tussen smartphones en wearables. Vervolgens verwachten ze een tweedeling in de markt van wearables. Het ene deel zal bestaan uit goedkope wearables die vooral voor groeimarkten, zoals Azië en Afrika bestemd zal zijn. De inwoners rijke westerse landen zullen vaker kiezen voor uitgebreidere wearables die ook gecertificeerde medische toepassingen hebben.

Xiaomi Mi Band 3 kopen?

De wearable met de beste prijs/kwaliteitsverhouding is momenteel nog steeds de Xiaomi Mi Band 3, waar Xiaomi de groei grotendeels aan te danken heeft. Deze kun je nog steeds kopen bij de bekende webwinkels.

[table id=7 /]

Bron: IDC.com

Let op de plaats van verzending; bestellingen van buiten de EU kunnen additionele btw- of invoerkosten bevatten (meer info). Aanschaf kan soms gratis of goedkoper zijn in combinatie met een abonnement.

Niet te missen aanbieding/kortingscodes

Xiaomi Mi Band 4
€ 28,26 € 39
🔥Extra korting bij AliExpress🔥 [actueel]
Handige pagina met veel (persoonlijke) kortingscodes voor AliExpress.
Xiaomi Mi 9
De Xiaomi Mi 9 gewoon in Nederland (en op voorraad).
Xiaomi in Nederland kopen [NL garantie]
Xiaomi-producten koop je gewoon in Nederland met NL garantie natuurlijk.
We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Welkom op MiFans.nl!

Bedankt voor je bezoek! Voor een leukere ervaring (en werkende site) gebruiken ook wij cookies en delen (aan de hand van deze cookies) informatie over je gebruik van deze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. We willen je vragen, deze éénmalig te accepteren! Lees verder!