Xiaomi wearable in het wild gezien, krijgt naam Mi Band

Xiaomi Mi Band

Xiaomi Mi Band

Het lijkt erop dat Xiaomi een wearable gaat lanceren. De wearable, die volgens bronnen de Mi Band gaat heten komt waarschijnlijk de 22ste op de markt, voor een prijs van $32. Een wearable is een armband die in verbinding staat met je smartphone. De wearable laat weten of je een nieuw bericht hebt, en wearables met een scherm kunnen ook het bericht weergeven.

Mi Band

De Mi Band gaat zich waarschijnlijk op een ander segment richten, namelijk op sporters. Op foto’s van Xiaomi CEO Jei Lun is te zien dat de beste man een armband draagt zonder schermpje, wat erop duidt dat de notificaties minder belangrijk zijn. Op later gemaakte foto’s die een beter beeld van de mogelijke Mi Band geven is nog duidelijker te zien dat het apparaat geen scherm heeft.

Door te focussen op sport onderscheidt de Mi Band zich van andere wearables, zoals de Samsung Gear en de LG G watch. Deze twee wearables hebben beide schermpjes met een toucschreen en maken verbinding met je Samsung of LG telefoon. Functies die de Mi Band dan zou kunnen hebben is het meten van je stappen, het aantal actieve minuten maar ook het bijhouden van je hartslag.

Xiaomi CEO Lei Jun Mi Band

Xiaomi CEO Lei Jun met om zijn linkerpols de Mi Band.

MIUI

Deze twee eerdergenoemde wearables hebben bovendien ook de software van Google voor wearables, namelijk Android Wear. De kans is groot dat Xiaomi ook in het geval van de Mi Band haar eigen aangepaste versie van Android installeert. Xiaomi’s aangepaste versie van android voor haar smartphones en tablets, genaamd MIUI is namelijk ook ontzettend populair.

Prijs

De Mi Band gaat volgens verschillende websites $32 kosten. Dat is natuurlijk zelfs voor Xiaomi een enorm lage prijs, gezien de wearables van concurrenten al gauw $250 kosten.

22 juli

Voorlopig staat nog niets vast over de Mi Band, en zijn dit slechts geruchten. Volgens bronnen zullen we wel snel weten of ze echt waar zijn of niet, zij melden namelijk dat de Mi Band geïntroduceerd gaat worden op 22 juli, de dag waarop waarschijnlijk ook de Xiaomi Mi 4 wordt gelanceerd.

Xiaomi bij BOL
Xiaomi bij BOL
Xiaomi bij Coolblue
Xiaomi bij Coolblue
Xiaomi bij Belsimpel
Xiaomi bij Belsimpel
MiFans
Logo