Xiaomi kondigt vandaag eigen virtual reality headset aan

Virtual reality headset

Virtual reality headset

Een nieuwe teaser van Xiaomi maakt bekend dat de langverwachte virtual reality headset van het Chinese bedrijf vandaag aangekondigd zal gaan worden.

Virtual reality

Geruchten wijzen er op dat Xiaomi vandaag zijn eerste virtual reality headset aan zal gaan kondigen. Google kondigde tijdens zijn Google I/O keynote van dit jaar Google Daydream aan, een compleet platform voor mobiele virtual reality ervaringen. Denk aan een speciale interface voor virtual reality headsets, een controller die je aan de Wiimote doet denken en eisen waar een Google Daydream smartphone aan moet voldoen.

Destijds liet Xiaomi’s Hugo Barra al weten dat het Chinese bedrijf bezig is met een eigen headset. Daarnaast bleek uit geruchten dat Xiaomi ook bezig is met een smartphone die aan de strenge eisen van Google zal voldoen.

Teaser

virtual reality

De teaser

Sindsdien hebben we een lange tijd niks meer over de headset gehoord, tot gisteren. Xiaomi heeft namelijk vier video’s op de Chinese streaming website YouKu geplaatst die allemaal met de VR headset te maken hebben. Een van de titels van de Helaas zijn de video’s nog niet openbaar gemaakt, maar daar gaat snel verandering in komen.

Een nieuwe teaser van het bedrijf laat namelijk weten dat de headset vandaag zal worden aangekondigd, met onverwachte specificaties die een verbazingwekkende gebruikservaring moeten gaan bieden. Grote woorden, maar het Chinese bedrijf heeft in het verleden al bewezen dat ze hoge ogen kunnen gooien. Denk bijvoorbeeld aan recente succes van de scherp geprijsde Xiaomi Redmi Note 3.

Lage prijs

Daarnaast beweert Xiaomi dat de prijs van hun Virtual Reality serie veel consumenten zal verbazen. Eerdere geruchten wezen op een prijskaartje van $90, dus dat zou zomaar kunnen, al helemaal als de headset zich kan meten met de Gear VR. Dat is alsnog een stuk duurder dan bijvoorbeeld de kartonnen Google Cardboard brilletjes, maar daar is het resultaat dan ook naar. We gaan het vandaag allemaal ontdekken.

Xiaomi bij BOL
Xiaomi bij BOL
Xiaomi bij Coolblue
Xiaomi bij Coolblue
Xiaomi bij Belsimpel
Xiaomi bij Belsimpel
MiFans
Logo