Xiaomi verlaagt prijs Redmi 2 en kondigt Xiaomi Redmi 2 Enhanced aan

Xiaomi Redmi 2 Enhanced

Xiaomi Redmi 2 Enhanced

Xiaomi heeft vandaag de prijs van de Xiaomi Redmi 2 in India verlaagd. Indiërs betalen omgerekend €85 voor de telefoon. Daarnaast introduceerde Xiaomi een verbeterde versie van de smartphone. De nieuwe Xiaomi Redmi 2 Enhanced is iets duurder, maar is in sommige opzichten qua specificaties verdubbeld.

Prijs Xiaomi Redmi 2 verlaagd

Allereerst verlaagde Xiaomi India de prijs van de Xiaomi Redmi 2. In plaats van 6999 roepies betalen Indiërs 5999 roepies voor de smartphone die onder andere beschikt over 4G, een groot 4,7 inch HD scherm en een 8 megapixel camera. Dat is omgerekend €85, een voordeel van ongeveer €15.

Hoewel dit misschien een ‘ver van je bed show’ is, is dit wel degelijk goed nieuws. Online verkopers van Xiaomi telefoons nemen een marge van ongeveer 30% van de prijs in winkels, dus een prijsverlaging in India zorgt ervoor dat in de toekomst, wanneer de voorraad opnieuw aangevuld wordt, de Redmi 2 ook voor ons goedkoper is.

Meer over het kopen van een Xiaomi smartphone lees je op onze pagina over het kopen van een Xiaomi smartphone vanuit Nederland.

Xiaomi Redmi 2 Enhanced

Vandaag lanceerde Xiaomi ook de Xiaomi Redmi 2 Enhanced. Deze smartphone is de verbeterde versie van de Redmi 2. De telefoon heeft dubbel zoveel werkgeheugen vergeleken met de standaard Redmi 2, namelijk 2gb in plaats van 1gb. Daarnaast is ook het opslaggeheugen uitgebreid, van standaard 8gb naar 16gb. Via een micro SD-kaart is het opslag ook nog extra uit te breiden, tot een capaciteit van 48gb. Genoeg plek voor al je apps, foto’s, video’s en muziek dus.

Het is nog niet helemaal duidelijk waar de Xiaomi Redmi 2 in eerste instantie verkocht gaat worden. Wat wel zeker is, is dat de telefoon in Singapore verkocht gaat worden. Daar kost de standaard Redmi 2 149 Singaporese Dollars, de nieuwe Redmi 2 Enhanced gaat 179 Singaporese Dollars kosten.

Xiaomi bij BOL
Xiaomi bij BOL
Xiaomi bij Coolblue
Xiaomi bij Coolblue
Xiaomi bij Belsimpel
Xiaomi bij Belsimpel
MiFans
Logo