Xiaomi verkoopt meer smartphones dan Apple in Q3 2020

Wereldwijd worden er veel smartphones verkocht, waarbij er regelmatig lijstjes naar buiten gebracht worden waarop aantallen te zien zijn. Hierbij zien we ook welke fabrikanten het goed, beter of juist minder doen. In Q3 2020 is er een interessante switch te zien.

Xiaomi op de 3de plek

Als we kijken naar absolute aantallen dan staat Xiaomi in het derde kwartaal van 2020 op een derde plek. Dat wil zeggen dat ze nog twee fabrikanten voor moeten laten gaan die meer dan de 47,1 miljoen Xiaomi smartphones hebben verkocht.

Xiaomi-nieuwsbrief: guides, nieuws, deals, reviews en nog veel meer...

Schrijf je GRATIS in!

Al 1.389 Xiaomi-fans gingen je voor!

Deze fabrikanten zijn Samsung en Huawei, die respectievelijk 80,2 en 51,2 miljoen smartphones hebben verscheept in die zelfde periode. Opvallend is de afwezigheid van Apple in dit lijstje, alhoewel daar misschien ook wel een verklaring voor is…

Xiaomiverkopen

Xiaomi streeft Apple voorbij

Op het lijstje is te zien dat Apple teruggedrongen is naar de vierde plek, waardoor Xiaomi de top 3 binnen komt. Dit is overigens niet de eerste keer, in Q4 van 2014 stond Xiaomi ook op de derde plek.

De reden dat Apple minder verkopen registreert in deze periode kan te maken hebben met het feit dat de iPhone 12 in oktober gelanceerd werd. Eerdere nieuwe aankondigingen (en verkopen) vonden voorheen meestal in september plaats. Deze maand valt nog net in het derde kwartaal.

Vind het ideale Xiaomi-hoesje

Grote collectie Xiaomi-hoesjes voor vele modellen.

Neemt niet weg dat het een interessante ranglijst is, waar Xiaomi een mooie derde plek heeft ingenomen.

Toestellen

Op een ander lijstje, waar gekeken werd naar de verkopen in het eerste half jaar van 2020 was Xiaomi ook al goed vertegenwoordigd. Ze hadden meerdere toestellen in de top 10 best verkochte smartphones staan.

Hoe zich dit nu verder gaat ontwikkelen blijven wij uiteraard op de voet volgen.

Xiaomi bij BOL
Xiaomi bij BOL
Xiaomi bij Coolblue
Xiaomi bij Coolblue
Xiaomi bij Belsimpel
Xiaomi bij Belsimpel
MiFans
Logo