Xiaomi verbetert Xiaomi Redmi 2A, houdt zelfde prijs: €70

Xiaomi Redmi 2

Xiaomi Redmi 2

Xiaomi blijft maar met nieuwe producten komen. Vandaag lanceerde het Chinese bedrijf een verbeterde versie van de Xiaomi Redmi 2A. De verbeterde versie heeft meer werkgeheugen en de dubbele hoeveelheid opslaggeheugen.

Verbeterde Xiaomi Redmi 2A

De verbeterde Xiaomi Redmi 2A heeft een 4,7 inch scherm met een resolutie van 1280 bij 720 pixels. De processor is een Leadcore LC1860 quad-core processor, ondersteunt door 2GB werkgeheugen. Dat is een verdubbeling ten opzichte van het vorige model. Naast het werkgeheugen werd ook het opslaggeheugen verdubbeld: van 8GB naar 16GB. De telefoon beschikt over twee poorten voor simkaarten, die beiden 4G ondersteunen.

De Xiaomi Redmi 2A heeft twee camera’s, een twee megapixel camera aan de voorkant en een 8 megapixel camera aan de achterkant. Een batterij van 2200 mAh zorgt ervoor dat je de telefoon de hele dag kunt gebruiken. De telefoon heeft Android als software, maar wordt door Xiaomi geleverd met een aangepaste versie van Android, genaamd MIUI. MIUI is sneller, mooier en gaat beter met de batterij om vergeleken met standaard Android.

Redmi zijn budgetmodellen

De Redmi-serie kan gezien worden als budgetserie. Desondanks zijn het prima smartphones voor hen die net niet het nieuwste van het nieuwste hoeven te hebben. Xiaomi gebruikt in Redmi toestellen, waaronder de Xiaomi Redmi 2A ook hoort, vaak wat oudere en minder bekende hardware. Zo wordt de processor van de Xiaomi Redmi 2A gemaakt door het kleine Leadcore, veel minder bekend dan bijvoorbeeld Samsung dat de chips maakt voor de duurdere smartphones.

De Redmi-serie zijn gericht op Chinezen die hun eerste smartphone kopen. De telefoon is lekker goedkoop, maar biedt wel alle features die gebruikers verwachten. Ze zijn zo goed dat je er zelfs prima op kunt gamen. Het moment van lancering is geen verassing: zo vlak voor de feestdagen zullen veel mensen op zoek zijn naar een betaalbare smartphone.

Xiaomi Redmi 2A gaat €70 kosten

De Xiaomi Redmi 2A gaat omgerekend €70 kosten, net zo veel als de huidige Xiaomi Redmi 2A. De smartphone is in verschillende kleuren te koop. Wanneer de verkoop start is onbekend.

Xiaomi bij BOL
Xiaomi bij BOL
Xiaomi bij Coolblue
Xiaomi bij Coolblue
Xiaomi bij Belsimpel
Xiaomi bij Belsimpel
MiFans
Logo