Is dit Xiaomi’s smartphone met camera onder het scherm?

Xiaomi logo featured banner

Na de punch hole ontwerpen, blijft er voor smartphone fabrikanten nog maar weinig over om het scherm beter te benutten. Tenzij de camera voortaan onder het scherm komt te zitten. En dát is Xiaomi nu van plan.

De under-display camera

De camera onder het display is geen nieuw concept meer. Sinds ongeveer een jaar horen we steeds meer serieuze verhalen over deze nieuwe innovatie. Toch bleek het minder eenvoudig om te maken dan oorspronkelijk gedacht. Zo was er het bedrijf Oppo, dat een under-display camera in een prototype verwerkte. Daarbij was de beeldkwaliteit alleen niet zo goed, omdat de pixels van het scherm teveel licht tegenhielden en de foto’s te donker werden.

Xiaomi-nieuwsbrief: guides, nieuws, deals, reviews en nog veel meer...

Schrijf je GRATIS in!

Al 1.387 Xiaomi-fans gingen je voor!

Uit beelden die online zijn verschenen, lijkt het erop dat Xiaomi erg dicht bij een daadwerkelijke toepassing van de ‘verborgen’ camera zit.

Mogelijke oplossing van Xiaomi

In afbeeldingen van LetsGoDigital zijn patenten van Xiaomi’s nieuwe idee zichtbaar. Daarbij wordt het scherm voor de camera transparant gemaakt op het moment dat de camera wordt geactiveerd. Op die manier valt al het licht op de lens, waardoor de fotokwaliteit gewaarborgd kan blijven.

Vind het ideale Xiaomi-hoesje

Grote collectie Xiaomi-hoesjes voor vele modellen.

In de afbeeldingen hieronder zijn twee plekken te zien waar de under-display camera mogelijk zou kunnen komen.

Xiaomi under-display camera
Via: letsgodigital.org

Welk toestel gaat als eerst gebruikmaken van de technologie?

Het patent voor deze technologie werd in april 2019 afgegeven. Maar nu zijn de beelden pas vrijgegeven van hoe de toestellen eruit zouden moeten komen te zien.

In de afbeelding hieronder is het ontwerp af te leiden van de Xiaomi Mi 9. Toch heeft dit toestel nog wel gewoon een kleine notch in het scherm gekregen.

Xiaomi under-display camera
Via: letsgodigital.org

We moeten dus nog heel even afwachten wat er precies gaat gebeuren op het gebied van selfie camera innovaties. Maar, we weten uiteraard wel al dat Xiaomi er alles aan zal doen om als eerste met een innovatieve technologie als deze op de markt te komen.

Xiaomi bij BOL
Xiaomi bij BOL
Xiaomi bij Coolblue
Xiaomi bij Coolblue
Xiaomi bij Belsimpel
Xiaomi bij Belsimpel
MiFans
Logo