Is dit Xiaomi’s smartphone met camera onder het scherm?

Na de punch hole ontwerpen, blijft er voor smartphone fabrikanten nog maar weinig over om het scherm beter te benutten. Tenzij de camera voortaan onder het scherm komt te zitten. En dát is Xiaomi nu van plan.

De under-display camera

De camera onder het display is geen nieuw concept meer. Sinds ongeveer een jaar horen we steeds meer serieuze verhalen over deze nieuwe innovatie. Toch bleek het minder eenvoudig om te maken dan oorspronkelijk gedacht. Zo was er het bedrijf Oppo, dat een under-display camera in een prototype verwerkte. Daarbij was de beeldkwaliteit alleen niet zo goed, omdat de pixels van het scherm teveel licht tegenhielden en de foto’s te donker werden.

Bekijk nu
NIEUW: Nederlandse Xiaomi Mifans-community

De Nederlandse Mifans.nl-community is officieel gelanceerd. Een community van Xiaomi-enthousiastelingen met antwoorden op vragen, tips, guides en nog veel meer!

Uit beelden die online zijn verschenen, lijkt het erop dat Xiaomi erg dicht bij een daadwerkelijke toepassing van de ‘verborgen’ camera zit.

Mogelijke oplossing van Xiaomi

In afbeeldingen van LetsGoDigital zijn patenten van Xiaomi’s nieuwe idee zichtbaar. Daarbij wordt het scherm voor de camera transparant gemaakt op het moment dat de camera wordt geactiveerd. Op die manier valt al het licht op de lens, waardoor de fotokwaliteit gewaarborgd kan blijven.


Xiaomi Mi Band 5 NIEUW

De gloednieuwe activitytracker van Xiaomi.
Nederlandse versie!

In de afbeeldingen hieronder zijn twee plekken te zien waar de under-display camera mogelijk zou kunnen komen.

Xiaomi under-display camera
Via: letsgodigital.org

Welk toestel gaat als eerst gebruikmaken van de technologie?

Het patent voor deze technologie werd in april 2019 afgegeven. Maar nu zijn de beelden pas vrijgegeven van hoe de toestellen eruit zouden moeten komen te zien.

In de afbeelding hieronder is het ontwerp af te leiden van de Xiaomi Mi 9. Toch heeft dit toestel nog wel gewoon een kleine notch in het scherm gekregen.

Xiaomi under-display camera
Via: letsgodigital.org

We moeten dus nog heel even afwachten wat er precies gaat gebeuren op het gebied van selfie camera innovaties. Maar, we weten uiteraard wel al dat Xiaomi er alles aan zal doen om als eerste met een innovatieve technologie als deze op de markt te komen.


Volg MiFansNL op Facebook


Xiaomi bij BOL
Xiaomi bij BOL

Xiaomi bij Coolblue
Xiaomi bij Coolblue

Xiaomi bij Belsimpel
Xiaomi bij Belsimpel

0 0 stem
Beoordeling
Abonneer
Abonneren op
guest
0 Reacties
Inline Feedbacks
Bekijk alle comments

Interesse in Xiaomi?

Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief met deals, nieuws, reviews en meer!

Nee, geen Xiaomi voor mij