Xiaomi toont Xiaomi Mi VR Standalone Headset in samenwerking met Oculus en Qualcomm

Xiaomi toont Xiaomi Mi VR Standalone Headset in samenwerking met Oculus en Qualcomm

 

Op CES in Las Vegas heeft Xiaomi samen met Qualcomm en Oculus een onverwachte aankondiging gemaakt: de bedrijven gaan samen een VR headset maken. De headset zal in China door Xiaomi verkocht worden, in de rest van de wereld door Oculus. De Oculus-versie gaat $199 kosten.

Xiaomi, Qualcomm en Oculus

Het nieuws werd aangekondigd tijdens een presentatie van Qualcomm. Dit bedrijf maakt chips voor smartphones. Voor de VR headsets wordt Qualcomm’s Snapdragon 821 processor gebruikt. Het nieuws werd aangekondigd door Hugo Barra. Hij werkte eerst voor Xiaomi, maar maakte onlangs de overstap naar Oculus. Oculus is wereldwijd een van de bekendste VR headset makers. Facebook is eigenaar van Oculus.

Xiaomi Mi VR Standalone headset

De Xiaomi Mi VR Standalone headset en Oculus Go lijken erg op elkaar, en gebruiken ook dezelfde componenten. Beide versies worden door Xiaomi geproduceerd. Xiaomi neemt de verkoop in China op zich, Oculus gaat in de rest van de wereld verkopen. De headsets zijn standalone VR headsets. Vroeger had je een krachtige computer nodig om een VR bril te kunnen gebruiken. Met de standalone headsets heb je geen enkel ander apparaat nodig: alles zit verwerkt in de headset.

Dit is revolutionair, zo wordt virtual reality nog laagdrempeliger. Ook voor developers is het een win-win situatie. Software die op de ene headset werkt, werkt namelijk ook op de andere. Zo hoeft niet twee keer hetzelfde ontwikkelt te worden.

Virtual reality

Virtual reality geldt al enkele jaren als dé veelbelovende technologie van de toekomst. In de bril zitten twee schermpjes vlak voor je ogen. De headset reageert accuut op beweging van je hoofd, dus het is net alsof je in het scherm zit. Hierdoor worden games of films nog realistischer.

De Oculus Go gaat $199 kosten. De prijs voor de Xiaomi Mi VR Standalone Headset is nog onbekend.

Xiaomi bij BOL
Xiaomi bij BOL
Xiaomi bij Coolblue
Xiaomi bij Coolblue
Xiaomi bij Belsimpel
Xiaomi bij Belsimpel

MiFans
Logo