Xiaomi toont Xiaomi AmazFit, een nieuwe wearable

Xiaomi toont Xiaomi AmazFit, een nieuwe wearable

Xiaomi toont Xiaomi AmazFit, een nieuwe wearable

Xiaomi heeft vannacht de Xiaomi AmazFit gepresenteerd. Dit apparaatje is Xiaomi’s nieuwste wearable, die gebruikt kan worden als zowel armband als halsketting. De Xiaomi AmazFit heeft dezelfde features als de Xiaomi Mi Band, maar kan draadloos opgeladen worden.

Xiaomi AmazFit ontwerp

Het ontwerp van de Xiaomi AmazFit kan gerust apart genoemd worden. De wearable lijkt namelijk helemaal niet op zijn concurrenten. Alle elektronica zit in een donut-achtige vorm. Het omhulsel van de elektronica, de tracker, is gemaakt van zirconium oxide, een materiaal dat erg sterk is. De wearable is daardoor bestand tegen water en stof, maar kan ook extreem hoge temperaturen aan.

Er zijn twee soorten bandjes beschikbaar voor de Xiaomi AmazFit. De eerste is een rubberen band waar je de tracker in kunt steken, de andere is meer een armband.

Functies

De Xiaomi AmazFit heeft vrijwel dezelfde features als de bestaande Xiaomi Mi Band. Op de eerste plaats is het een stappenteller, maar ook actieve minuten en verbrande calorieën worden bijgehouden. Tijdens het slapen houdt de Xiaomi AmazFit bij of je in een diepe slaap bent, een lichte slaap en hoelang je in totaal geslapen hebt.

Draadloos opladen

In tegenstelling tot de Xiaomi Mi Band is de Xiaomi AmazFit draadloos op te laden. Dit doe je door de tracker op de oplader te leggen. Je hoeft dus geen kabel in de tracker te steken.

Geen opvolger Xiaomi Mi Band

De Xiaomi AmazFit is in onze ogen niet de opvolger van de Mi Band. De Xiaomi AmazFit lijkt meer een stijlvol alternatief voor de Mi Band. Ook gingen er lange tijd geruchten dat de Mi Band 2 (of 1S volgens andere bronnen) een hartslagmeter zou krijgen, maar daar beschikt de Xiaomi AmazFit niet over.

Xiaomi AmazFit kopen

De Xiaomi AmazFit gaat in China 299 Yuan kosten, en is vanaf oktober beschikbaar. Omgerekend kost de wearable 42 Euro.

Xiaomi bij BOL
Xiaomi bij BOL
Xiaomi bij Coolblue
Xiaomi bij Coolblue
Xiaomi bij Belsimpel
Xiaomi bij Belsimpel
MiFans
Logo