Xiaomi toont nieuwe features in MIUI 7: automatisch mobiel internet besparen en zelf thema’s ontwerpen

MIUI 7 thema

MIUI 7 thema

Afgelopen week toonde Xiaomi MIUI 7, Xiaomi’s eigen besturingssysteem gebaseerd op Android. Vanaf vandaag is de beta te downloaden voor MIUI gebruikers door de hele wereld. De meeste veranderingen in MIUI 7 zijn kleine aanpassingen, maar maken de software een stuk handiger.

Uiterlijk zelf aanpassen in MIUI 7

In MIUI 7 is het ook gemakkelijker om het uiterlijk van je telefoon aan te passen. Er zijn vier thema’s waar je uit kunt kiezen, die alle kleuren van de iconen en menu’s aanpassen. De vier themas zijn Rosé, Pink Blush, Ocean Breeze and High Life.

Via een nieuw computerprogramma, Muse, is het mogelijk om je eigen thema te creëren. In Muse kun je alles aanpassen, zelfs animaties. Xioami meldde dat er nu al 15000 thema’s beschikbaar zijn in de thema-store.

You can also use Muse, the new theme creation tool, to customize the interface the way you want, complete with animations and dynamic content. Xiaomi says it now has over 15,000 themes available in its store.

Heb je soms moeite met het lezen van tekst op je scherm, dan kun je de nieuwe XXL-optie gebruiken. Daarmee wordt alle tekst een stuk groter en duidelijker.

Data besparen

Misschien wel de interessantste feature is de samenwerking met Opera. Opera is bekend van de webbrowser met dezelfde naam, maar heeft ook veel kennis op het gebied van data comprimeren. Deze technologie zit nu ook in MIUI 7. Daardoor verbruik je minder MB’s en bespaar je dus geld op je mobiele internet rekening. Ook laden apps gemiddeld 30% sneller, en gaat je batterij 10% langer mee.

MIUI 7 data besparen

Voor ouders

Voor ouders met kinderen zijn ook een aantal leuke nieuwe features toegevoegd. Zo heeft MIUI 7 een mogelijkheid waarmee je een baby album kunt aanmaken. Daarvoor wordt gezichtsherkenning gebruikt, en worden alle foto’s van je baby in een album opgeslagen zodat je later alle foto’s terug kunt vinden.

Ouders kunnen apps ook blokkeren voor hun kinderen, om ze te beschermen.

Xiaomi Mi Band integratie

Als laatste zijn een aantal handige opties toegevoegd voor gebruikers van de Xiaomi Mi Band. Zo wordt in MIUI 7 automatisch de stoor-me-niet functie geactiveerd wanneer de Mi Band merkt dat je slaapt.

Vanaf vandaag te testen als beta

Vanaf vandaag is MIUI 7 te testen als beta. Gebruikers van de Xiaomi Redmi 1S, Redmi 2, Mi 4, Mi 4i, Mi 3, Redmi Note 3G en Redmi Note 4G kunnen de software downloaden en testen. Later komt de definitieve versie van de software uit. Het is nog onbekend of gebruikers van andere Xiaomi telefoons deze ook kunnen installeren. De afgelopen maand gelanceerde Xiaomi Redmi Note 2 zal eerst geleverd worden met MIUI 6, maar later zal een update MIUI 7 voor deze telefoon beschikbaar maken.

Xiaomi bij BOL
Xiaomi bij BOL
Xiaomi bij Coolblue
Xiaomi bij Coolblue
Xiaomi bij Belsimpel
Xiaomi bij Belsimpel
MiFans
Logo