Xiaomi start op 7 november officiële verkoop in Spanje

Xiaomi start op 7 november officiële verkoop in Spanje

Xiaomi start op 7 november de officiële verkoop in Spanje. Spanje is het eerste land in West-Europa waar Xiaomi zelf haar toestellen gaat verkopen. Tot nu toe was het vooral gefocust op Azië. in november lanceert Xiaomi ook een nieuw apparaat en MIUI 9.

Uitbreiding naar Spanje aangekondigd

Xiaomi’s Senior Vice President Wang Xiang kondigde het nieuws aan via zijn Twitter account. Op 7 november houdt Xiaomi een evenement in de hoofdstad Madrid. Het is de eerste stap voor Xiaomi in West-Europa. Tot nu toe focuste Xiaomi zich vooral op Azië, met uitbreidingen naar Brazilië en Oost-Europa. Afhankelijk van het succes in Spanje gaat Xiaomi ook uitbreiden naar andere landen in West-Europa. Xiaomi fans kunnen al suggesties doorsturen voor officiële verkoop in andere landen.

Waarschijnlijk vooral smartphones

Xiaomi test markten geleidelijk, en zal daarom waarschijnlijk beginnen met de verkoop van smartphones. Als dat begint te lopen start de verkoop van andere Xiaomi producten. Opmerkelijk is dat op de officiële foto van de aankondiging, ook een Xiaomi Mi Ninebot Mini te zien is. Wellicht gaat bedrijf deze ook vanaf het begin verkopen. Het is nog niet bekend of Xiaomi naast een webshop ook fysieke winkels zal openen.

November is een drukke maand voor Xiaomi

November wordt een drukke maand voor Xiaomi. Naast de start van de verkoop in Spanje zal het bedrijf in november MIUI 9 lanceren. Op 2 november lanceert het een serie apparaten gefocust op het maken van selfies.

Xiaomi bij BOL
Xiaomi bij BOL
Xiaomi bij Coolblue
Xiaomi bij Coolblue
Xiaomi bij Belsimpel
Xiaomi bij Belsimpel

MiFans
Logo