Xiaomi start met verkoop eerste Wifi-6 router (AX3600)

Xiaomi AX3600 Wifi 6 router

Tijdens de Europese lancering van de Xiaomi Mi 10 en Mi 10 Pro werd er al één en ander bekend over de lancering van Xiaomi’s eerste Wifi-6 router. De verkoop van de router is in China al van start gegaan.

De Xiaomi AX3600

De Xiaomi AX3600 is de allereeste Wifi-6 router van Xiaomi. Wat dat zou zo bijzonder maakt? Dat komt omdat Wifi-5 een stuk langzamer is dan Wifi-6. Tot wel vier keer langzamer zelfs.

Xiaomi-nieuwsbrief: guides, nieuws, deals, reviews en nog veel meer...

Schrijf je GRATIS in!

Al 1.389 Xiaomi-fans gingen je voor!

Met een Wifi-6 router is het dus mogelijk om veel sneller te internetten dan normaal. Tenminste, als je nu minder internetsnelheid ontvangt dan wat je werkelijk afneemt van je internetprovider. De maximale snelheid van de 2,4 Ghz band ligt op 574 mb/s en de maximale snelheid van de 5 Ghz band ligt op 2.402 mb/s. Een behoorlijk snelle router dus, die zeker klaar is voor een toekomst met razendsnel internet.

Zoals je aan het uiterlijk kunt zien, is de AX3600 voorzien van een aantal antennes, zeven stuks om precies te zijn. Die antenne’s hebben ook allemaal een ander doel. Zo zijn er twee gemaakt voor de 2,4 Ghz band, vier stuks voor de 5 Ghz band en eentje voor de verbinding met diverse IoT apparaten van Xiaomi die al in je huis staan. Denk daarbij aan slimme sensoren, of slimme stekkers.

Vind het ideale Xiaomi-hoesje

Grote collectie Xiaomi-hoesjes voor vele modellen.
Xiaomi AX3600 Wifi 6 router
Via: xiaomitoday.com

Beschikbaarheid en prijzen in Europa

Hoewel de daadwerkelijke verkoop van de Xiaomi AX3600 Wifi-6 router in Europa pas in mei of juni van start gaat, kunnen we dus al wel zien dat het bedrijf vaart maakt met het verkoopbaar maken van de producten in China. De hoop is dus dat Xiaomi ook in Nederland snel zal beginnen met het beschikbaar maken van de routers.

Wat betreft prijzen is er nog niets bekend. In China kost de router 599 Yuan, wat neerkomt op zo’n 78 euro. Of de prijzen in Nederland ook onder de 100 euro gaan uitkomen, moeten we dus nog even afwachten.

Xiaomi bij BOL
Xiaomi bij BOL
Xiaomi bij Coolblue
Xiaomi bij Coolblue
Xiaomi bij Belsimpel
Xiaomi bij Belsimpel
MiFans
Logo