Xiaomi start met verkoop Android games in China

Xiaomi start met verkoop Android games in China

Xiaomi start met verkoop Android games in China

Xiaomi is begonnen met het verkopen van Android games. De spellen worden verkocht met het Xiaomi logo. Xiaomi heeft een van de weinige app stores die uitbetaald aan ontwikkelaars, en kan daarom een groot succes worden.

Xiaomi games, gemaakt door derden

De Xiaomi games worden gemaakt door onafhankelijke ontwikkelaars, maar gepubliceerd door Xiaomi. De games zijn gratis te downloaden maar bevatten in-app aankopen. De ontwikkelaars krijgen een deel van de opbrengsten. Het andere deel is voor Xiaomi, dat op deze manier een vergoeding krijgt voor de marketing van de games.

Geen Google Play Store in China

De verwachting is dat dit een groot succes wordt. De Google Play Store is niet beschikbaar in China. Daardoor zijn er vele kleine, alternatieve app stores ontstaan. Veel van deze app stores bieden ontwikkelaars niet de mogelijkheid om geld te vragen voor hun apps, of bieden zelfs gehackt versies van apps aan. De Xiaomi app store is een van de weinige app stores waar het wel mogelijk is om een vergoeding te vragen voor apps.

Op deze manier kunnen ontwikkelaars toch nog geld verdienen met hun apps. Tot nu toe zaten Android games in China vol met reclame, maar omdat mensen daar maar heel weinig op klikten was er niet veel geld mee te verdienen.

Xiaomi richt zich al een tijdje op gamers, zo wordt ook voor de nieuwe Xiaomi Redmi Note 3 veel reclame gemaakt over de game-prestaties van de smartphone.

Betalen met Mi credits

De in-app aankopen in de apps moeten betaald worden met Mi credits. Dat is het betalingssysteem in Xiaomi’s app store. Naast games kunnen met Mi credits ook andere dingen gekocht worden. Zo kunnen MIUI gebruikers nieuwe thema’s kopen met Mi credits. In China heten de Mi credits Mi Bi. Mi bi kunnen gekocht worden door aan je account een Chinese credit card of bankrekening te koppelen.

In 2014 betaalde Xiaomi in totaal omgerekend 93 miljoen Dollar uit aan ontwikkelaars. Dit bedrag was alleen afkomstig van in-app aankopen, dus de aankopen voor betaalde apps zijn nog niet meegerekend.

Bron

Xiaomi bij BOL
Xiaomi bij BOL
Xiaomi bij Coolblue
Xiaomi bij Coolblue
Xiaomi bij Belsimpel
Xiaomi bij Belsimpel

MiFans
Logo