“Xiaomi Smartwatch krijgt o.a. rond design en bloeddrukmeter”

Xiaomi Smartwatch krijgt o.a. rond design en bloeddrukmeter

Xiaomi Smartwatch krijgt o.a. rond design en bloeddrukmeter

Via een Chinese website zijn verschillende details over de nieuw te lanceren Xiaomi Smartwatch bekend gemaakt. Xiaomi’s eerste Smartwatch krijg onder andere een rond scherm met draaiknop, en een bloeddrukmeter.

Xiaomi Smartwatch

De Xiaomi Smartwatch krijgt een groot, rond scherm met daaromheen een draaiknop. Op die manier moet de Xiaomi Smartwatch gemakkelijker te bedienen zijn. De ‘klok’ van het horloge wordt gemaak van geborsteld metaal, vergelijkbaar met de HTC One M9. De klok zal platter zijn dan huidige smartwatches, zo vinden veel gebruikers de Apple Watch nogal dik.

Bloeddruk meten

Interessant is dat de Xiaomi Smartwatch een sensor krijgt waarmee bloeddruk te meten is. Xiaomi CEO Lei Jun geeft aan dat Apple met de Apple Watch op de goede weg is qua gezondheid-gerelateerde sensors, maar dat veel onderdelen nog missen, zoals een bloeddruksensor. Een te hoge bloeddruk vergroot de kans op hart- en vaatziekten.

Mogelijk ook Pulse Wave Velocity Identification

Xiaomi wil in de Xiaomi Smartwatch ook gebruik maken van zogenaamde ‘Pulse Wave Velocity Identification’. Dat is een nieuwe techniek, maar de techniek heeft nog wel wat problemen, zo kunnen er lichtlekken ontstaan aan de rand van het scherm, en Pulse Wave Velocity Identification gebruikt op dit moment nog veel energie waardoor een smartwatch met de technologie niet lang mee zal gaan. Het wordt interessant om te zien of Xiaomi deze problemen kan oplossen en de technologie kan lanceren in de Xiaomi Smartwatch.

Bron

Xiaomi bij BOL
Xiaomi bij BOL
Xiaomi bij Coolblue
Xiaomi bij Coolblue
Xiaomi bij Belsimpel
Xiaomi bij Belsimpel
MiFans
Logo