Xiaomi-smartphones onder de 200 euro: dit is de beste keuze

Redmi Note 7

Zoveel smartphones, zoveel prijzen. Maar wat als je nu minder wil uitgeven aan een smartphone? Welke moet je dan kiezen? Wij hebben een lijstje gemaakt met Xiaomi-smartphones onder de 200 euro.

Xiaomi-smartphones

Smartphones van Xiaomi staan er over het algemeen bekend om dat ze een goede kwaliteit bieden, voor een nog betere prijs. Dat wil dus zeggen dat als je deze toestellen vergelijkt met de concurrentie, je waarschijnlijk goedkoper uit bent voor dezelfde specs en mogelijkheden.

Xiaomi brengt jaarlijks meerdere smartphones uit die beginnen bij een paar tientjes en eindigen bij een euro of 600. Hierbij krijg je dan ook echt toptoestel. De vlaggenschepen, zoals bijvoorbeeld de Mi 9 in 2019, worden in de markt gezet voor (bij lancering) 450 euro.

Lees ook: Dit zijn de 10 beste Xiaomi-smartphones van dit moment

Maar als je nu minder wil (of kan) besteden aan een smartphone, wat zijn dan de opties? Dan is er tegenwoordig ook veel keuze in deze budgetcategorie.

Xiaomi-nieuwsbrief: guides, nieuws, deals, reviews en nog veel meer...

Schrijf je GRATIS in!

Al 1.371 Xiaomi-fans gingen je voor!

Budgetsmartphones, waar moet je op letten (<200 euro)

Natuurlijk zitten er verschillen in smartphones van 100 euro en van 450 euro. Waar dit in zit, proberen we hieronder te verduidelijken.

Een aantal essentiële onderdelen waar dit in kan zitten, zijn onder andere.

 • Chipset (processor): om kosten te besparen wordt er een minder krachtige chipset gebruikt. Dit zorgt ervoor dat het toestel iets minder snel in. Dit zul je vooral merken bij het spelen van games en bijvoorbeeld het verwerken van een scherpte/diepte foto. Als je hier geen bezwaar tegen hebt, dan is het op zich geen probleem
 • Camera: vaak zien we onderscheid in de camera die gebruikt wordt. Zien we op vlaggenschepen en dus duurdere toestellen vaak twee, drie of zelfs vier camera’s aan alleen de achterkant, moeten de budgetmodellen het vaak doen met minder camera’s. Aantal is overigens niet het belangrijkste, net als megapixel niet per se de kwaliteit van de camera bepalen. Feit is wel dat de foto’s die je met een smartphone onder de 200 euro maakt, zeker goed genoeg is voor een smartphone-foto.
 • Geheugen: samen met een langzamere chipset, zien we ook vaak minder geheugen. Dit wordt gebruikt om bijvoorbeeld apps ‘op de achtergrond’ op te houden, zodat ze sneller opstarten de volgende keer. Ook de snelheid van het opstarten van apps wordt beïnvloed door de hoeveelheid geheugen.
 • Opslag: bij duurdere toestellen is 64GB vaak het absolute minimum aan opslag, bij budget-toestellen van Xiaomi zien we meestal 16/32GB, soms met een uitschieter naar boven (64GB), maar ook naar beneden (8GB). Gelukkig kun je tegenwoordig veel in de cloud bewaren. Zo kun je bijvoorbeeld foto’s opslaan in Google Foto’s, waar je onbeperkte opslag krijgt voor niets.
 • Scherm: de resolutie en het formaat van een scherm zijn vaak ook anders bij budgetdevices. Het verschil zie je vooral als je ze naast andere toestellen houdt of veel met foto’s en video bezig bent.
 • Accu: de accu van een smartphone is natuurlijk ook essentieel. Vaak zien we dat deze iets minder capaciteit heeft. Daarentegen vraagt het (lagere resolutie) scherm vaak ook minder stroom. Niet per se een nadeel in de praktijk, alleen op papier.
 • Software-updates (ook al zou dat niet mogen): we zien ook dat toestellen in een lagere prijsklasse over het algemeen iets minder regelmatig en lang software-updates krijgen. Dit zijn onder andere nieuwe Android-versies die Xiaomi uitbrengt, maar ook de maandelijkse beveiligings-updates van Google worden niet altijd even frequent uitgerold.

Vind het ideale Xiaomi-hoesje

Grote collectie Xiaomi-hoesjes voor vele modellen.

Moet ik dan wel een budget-smartphone van Xiaomi kopen?

Nu er zoveel verschillen zijn vraag je je misschien af: moet ik dan wel een smartphone onder de 200 euro kopen? Hierop kan ik volmondig: JA zeggen. Als je maar weet wat je mag verwachten.

Budgettoestellen zijn WEL geschikt voor

 • Social media
 • WhatsApp
 • Op internet browsen
 • Email
 • Bellen (ja echt)
 • Productiviteit-apps (to-do etc)
 • Spelen van lichte spellen
 • Foto’s maken

Budgettoestellen zijn MINDER geschikt voor

 • Het najagen van een professionele fotografie-carrière
 • Het spelen van zware games
 • De komende vijf jaar met dit toestel te doen

Zo zie je, er zijn veel dingen die je gewoon kunt doen met een smartphone van 200 euro of minder. Om je nog wat verder op weg te helpen hebben we greep uit de collectie van Xiaomi-smartphones gedaan onder de 200 euro die meer dan voldoen voor bovenstaande zaken.

Beste Xiaomi-smartphones onder de 200 euro

We hebben in deze lijst gekozen voor toestellen die op dit moment beschikbaar zijn op de markt. Dat wil niet zeggen dat andere slecht zijn, maar met deze hebben we enige ervaring. Dat wil zeker niet per definitie zeggen dat andere toestellen slecht zijn.

Xiaomi Redmi Note 7

De Xiaomi Redmi Note 7 is misschien wel de grootste aanrader van dit lijstje op dit moment. Het toestel beschikt over interessante specificaties en doet dat voor een prijs van nog geen 200 euro.

Alle details over de Redmi Note 7 kun je hieronder vinden.

Xiaomi Mi A2

Met de Xiaomi Mi A2 heb je een toestel dat draait op Android One, het besturingssysteem van Google dat speciaal geoptimaliseerd is voor budget-smartphones.

De Xiaomi Mi A2 is al even op de markt en inmiddels flink in prijs gedaald.

Xiaomi Mi 8 Lite

De Xiaomi Mi 8 Lite is het kleine broertje van het vlaggenschip van 2018. Hiermee krijg je prima specs voor een nog betere prijs.

De Xiaomi Mi 8 Lite is flink in prijs gedaald en daardoor extra interessant op dit moment.

Xiaomi Mi A2 Lite

Wil je nog iets goedkoper gaan, dan is de Xiaomi Mi A2 Lite een optie. Het kleine broertje van de eerder genoemde Mi A2 en nog net iets goedkoper. Qua prijs ontlopen ze elkaar niet veel, maar er zijn regelmatig aanbiedingen te vinden.

Superbudget: Xiaomi Redmi GO

Ben je op zoek naar één van de goedkoopste smartphones van dit moment, dan is de Xiaomi Redmi Go een optie. De specificaties zijn oké, vooral als je niet teveel verwachtingen hebt. Natuurlijk kun je gewoon appen en Facebooken op deze smartphone

Mijn favoriet staat er niet bij?

Dat wil zeker niet zeggen dat het een slecht toestel is, maar wij hebben deze lijst samengesteld op basis van onze ervaringen met Xiaomi-smartphones. Ben je op zoek naar meer toestellen, check dan onze Xiaomi-smartphones-pagina met toestellen tot 200 euro.

Lees ook: Dit zijn de 10 beste Xiaomi-smartphones van dit moment

Xiaomi bij BOL
Xiaomi bij BOL
Xiaomi bij Coolblue
Xiaomi bij Coolblue
Xiaomi bij Belsimpel
Xiaomi bij Belsimpel
MiFans
Logo