Xiaomi sluit enige Mi Store in Engeland

Xiaomi Mi Store fysieke winkels feat

Jarenlang was Xiaomi alleen een online speler. Toch duiken er steeds meer berichten op over de uitbreiding van fysieke stores in Nederland. Het is dus vreemd dat Xiaomi plotseling besloten heeft de enige Mi Store in Engeland te sluiten.

De fysieke Mi Stores

Xiaomi was in Azië al een betrekkelijk grote speler voordat het concept naar Nederland en de rest van Europa overwaaide. Veel producten zoals Xiaomi smartphones hadden voor die tijd nog geen Global ROM, waardoor ze ook helemaal niet geschikt waren voor gebruik over de Chinese grens.

Xiaomi-nieuwsbrief: guides, nieuws, deals, reviews en nog veel meer...

Schrijf je GRATIS in!

Al 1.388 Xiaomi-fans gingen je voor!

Enkele jaren later zette Xiaomi voet aan de grond in Nederland, waar het officieel begon met de verkoop van producten. Toch behoorde een fysieke winkel nooit tot het plan, tot kort geleden. In 2018 opende Xiaomi namelijk zijn allereerste Mi Store in Engeland. In het Westfield shopping Center in Londen verkocht Xiaomi tot voor kort diverse Xiaomi-producten.

Veel mensen waren daarom verrast om te horen dat de winkel ineens niet meer bestond, er geen personeel meer rondliep en ook het Mi Store Twitter account van het filiaal niet meer actief is.

In het onderstaande bericht vanuit een woordvoerder van Xiaomi komt helaas niet duidelijk naar voren wat de reden is van het plotselinge sluiten van de winkel.

Our adjustment to our local retail strategy is a response to the company’s rapid growth in Western Europe. Since officially arriving in the UK more than a year ago, we have always loved building relationships with our users, Mi Fans and partners, and thank them for their support. UK users and Mi Fans can continue to buy Xiaomi products through our official website mi.com/uk and other official channels, and these products will be announced in future product launch events.

MI-store

Vind het ideale Xiaomi-hoesje

Grote collectie Xiaomi-hoesjes voor vele modellen.

Mi Stores in Nederland

Het sluiten van de Mi Store in Engeland doet wel wat stof opwaaien onder Xiaomi fans. Want wat gaat er dan gebeuren met de winkels die in Nederland aangekondigd waren? Er werden pasgeleden zelfs vacatures gesignaleerd, waaruit opgemaakt kon worden dat er toch echt binnenkort gestart zou worden met een eerste Xiaomi store in Rotterdam.

Toch lijken die plannen nu ineens een stuk minder zeker. Want, wat wordt de strategie nu? Stapt Xiaomi toch weer af van het fysieke winkel concept? Verkopen ze op dit moment zoveel producten dat een Mi Store niet perse meer nodig is voor de uitbreiding van het merk? Dit alles maakt het ook extra verdacht dat de start van fysieke winkels in Nederland al een keer werd uitgesteld

Na het nieuwsbericht blijven we vooral met vragen achter. Vragen waar we hopelijk binnenkort antwoorden op gaan krijgen. Al is het alleen maar om even te horen dat we wel of geen Mi Stores moeten gaan verwachten in onze eigen (hoofd)steden.

We hebben in ieder geval navraag gedaan bij onze contacten over de Nederlandse Mi Store, we houden je op de hoogte!

Xiaomi bij BOL
Xiaomi bij BOL
Xiaomi bij Coolblue
Xiaomi bij Coolblue
Xiaomi bij Belsimpel
Xiaomi bij Belsimpel

Tags:

MiFans
Logo