Xiaomi screenshot: zo maak je snel eenvoudig een schermafdruk (3 methodes)

Tegenwoordig worden ze veel gebruikt en doorgestuurd: screenshots. Wij hebben een handige tip voor je vandaag hoe je snel en effectief een Xiaomi screenshot maakt.

Methode 1: Screenshot Xiaomi (standaard)

Het maken van screenshots gebeurt steeds meer: of het nu gaat om een appje, aanbieding of een bijzondere Facebook-post. Er is een standaard toetsencombinatie op elke smartphone. Voor een Xiaomi is dat standaard power + volume down.

Er is echter nog een veel eenvoudigere manier om een screenshot op je Xiaomi-smartphone te maken. Wij hebben hieronder een uitleg gemaakt van een methode die je misschien nog niet kent

Methode 2: snel en eenvoudig screenshots maken (mijn favoriet)

Nu ben je wellicht gewend aan de toetsencombinatie zoals hierboven geschreven, maar er is ook een eenvoudigere manier om dit te doen waarbij je alleen het touchscreen gebruikt.

Om te checken of deze optie op jouw toestel aanwezig is en aanstaan, dien je eerst onderstaande stappen te volgen.

  1. Open instellingen
  2. Ga naar Aanvullende instellingen
  3. Kies voor Knop snelkoppelingen
  4. Bekijk de optie Maak een screenshot
  5. Stel deze in op Veeg met 3 vingers naar beneden

Zodra je deze instelling hebt gecheckt (normaal gesproken de standaard opties), dan kun je wellicht al raden hoe je screenshots op je Xiaomi-smartphone maakt.

Ga naar het scherm waar je een screenshot van wil maken en veeg vervolgens met drie vingers van boven naar beneden op je scherm. Voila, je maakt eenvoudig een screenshot.

Deze kun je vervolgens eenvoudig versturen of bewerken. Zo eenvoudig kan het zijn!

Methode 3: Quick Settings

Wil je nog een andere manier om screenshots te maken? Dat kan uiteraard. Trek de snelle instellingen naar beneden om hier vervolgens te zoeken naar het icoontje met de schaar. Druk erop en je kunt eenvoudig een screenshot maken.

Zo eenvoudig kan het zijn, gelukkig…

Check onze tips & guides sectie voor meer handige howto’s, tips en meer.

Xiaomi bij BOL
Xiaomi bij BOL
Xiaomi bij Coolblue
Xiaomi bij Coolblue
Xiaomi bij Belsimpel
Xiaomi bij Belsimpel

Tags:

MiFans
Logo