Xiaomi richt zich op jonger publiek met Xiaomi Child Wristwatch

Xiaomi Child Wristwatch

Xiaomi Child WristwatchXiaomi lijkt er alles aan te willen doen om weer aan de top te staan van de smartphone markt. Na de plannen voor het veroveren van de Indiase markt, lijkt het bedrijf zich nu ook op jongere gebruikers te gaan richten. Gisteren onthulde het bedrijf namelijk de speciale jongeren wearable: Xiaomi Child Wristwatch.

 Specificaties Xiaomi Child Wristwatch

Het horloge komt met een 1.44 inch display met een “modular touch” interface. De band van de wearable zou bestendig zijn tegen vloeistoffen en eten, waar het met de jonge gebruikers hoogst waarschijnlijk mee te maken zal krijgen. Voor kinderen die niet meer morgen, kunnen ook andere 18mm banden worden gekozen. Verder ondersteunt de Child Wristwatch GPS en WiFi en heeft het een zwaartekracht sensor. Met de 420 mAh batterij zou bij normaal gebruik het horloge maar liefst 4 dagen mee moeten gaan. Een MTK chip met laag vermogen zorgt voor indrukwekkende prestaties, terwijl efficiënt met energie wordt omgegaan.

Kinderen veiliger met de “security boundary” modus

Het horloge richt is speciaal op de veiligheid van de jonge dragers. Zo heeft het een “security boundary” modus, welke ouders waarschuwt wanneer het kind een bepaald gebied verlaat. Dit gebied is vooraf ingesteld en de drager wordt via GPS in de gaten gehouden.

Prijs

We zijn gewend dat Xiaomi zijn producten erg schappelijk prijst, maar de prijs van de Child Wristwatches lijkt zelfs extra laag. Voor slechts omgerekend 25 euro kunnen de horloges al aangeschaft worden.

Xiaomi bij BOL
Xiaomi bij BOL
Xiaomi bij Coolblue
Xiaomi bij Coolblue
Xiaomi bij Belsimpel
Xiaomi bij Belsimpel
MiFans
Logo