Xiaomi richt haar pijlen op Europa

Met oog op de naderende beursgang heeft Xiaomi een blik gegeven op haar toekomstverwachting. Het blijkt dat zij haar pijlen eerst op Europa wil richten en dan op Amerika. Dit past in de lijn van de opening van Mi-shops in Italië, Spanje en Frankrijk en sluit ook aan op de distributiedeal die Xiaomi heeft gesloten met het moederbedrijf van Kruidvat.

Xiaomi’s positie in Europa

Volgens onderzoekers heeft Xiaomi momenteel de 4de positie in Europa als het gaat om de verkoop van Smartphones. Zij moet alleen Apple, Samsung en Huawei voor zich dulden. Inmiddels stoot zij in steeds meer westerse markten, waaronder Spanje, Griekenland en Rusland deze top drie naar de kroon. De concurrentie is gewaarschuwd want in de enorme markt India wist Xiaomi rivaal Samsung als marktleider te verdrijven.  In onderstaand filmpje zie je dat Xiaomi in Europa niet te klagen heeft over gebrek aan belangstelling.

Europese uitdagingen

Zoals elke markt heeft ook de Europese markt eigen uitdagingen die Xiaomi zal moeten overwinnen. Zo is de SIM-lock een typisch Europese wens bij een telefoon. Deze SIM-locks moeten af-fabriek worden ingebouwd. Dit zal de kostprijs verhogen.

Daarnaast zijn Europese consumenten nog vaak gewend om hun telefoon in een aparte telefoonwinkel te kopen en niet direct bij de producent. Xiaomi zal dus een netwerk op moeten bouwen met deze onafhankelijke verkopers en het verdienmodel aantrekkelijk moeten maken.

Hier heeft zij zichzelf een extra uitdaging gegeven omdat ze overal verkondigd dat er niet meer dan 5% winst op een toestel mag worden gemaakt. Uiteraard zal dit de verkoper er niet van weerhouden zijn eigen marge te bedingen.

Gezonde toekomst

Analisten verwachten desalniettemin een gezonde toekomst. Zij roemen het vermogen van Xiaomi om in te spelen op de snel veranderende vraag van de consument. Zij neemt hiermee de rol van Apple over. Daarnaast kijkt Xiaomi alweer verder. Terwijl zij plant om volgend jaar in alle interessante Europese markten aanwezig te zijn wil zij volgend jaar ook haar eerste winkels in Amerika openen….

Via: CNN.com

 

 

Xiaomi bij BOL
Xiaomi bij BOL
Xiaomi bij Coolblue
Xiaomi bij Coolblue
Xiaomi bij Belsimpel
Xiaomi bij Belsimpel
MiFans
Logo