Xiaomi Redmi Note 9 Pro officieel gelanceerd: dit kun je verwachten

Lancering Redmi Note 9 Pro (MAX)

De Xiaomi Redmi Note 9 Pro werd al een lange tijd verwacht. En ondanks dat de lancering niet groots werd aangekondigd zoals de Mi 10, is het toch meer dan alleen een prima toestel.

Xiaomi Redmi Note 9 Pro

In de categorie Xiaomi smartphones is het merk al een tijdje geleden afgestapt van ‘MAX’ telefoons. Toch verrast het merk bij de Note 9 Pro door er ook een Pro MAX versie van uit te brengen. Verderop in het artikel lees je daar meer over.

Xiaomi-nieuwsbrief: guides, nieuws, deals, reviews en nog veel meer...

Schrijf je GRATIS in!

Al 1.364 Xiaomi-fans gingen je voor!

De Redmi Note 9 Pro is een stijlvol toestel met overduidelijke Xiaomi kenmerken. Zo is de behuizing herkenbaar, zie je dezelfde camera’s op de achterkant en natuurlijk is de gekozen MIUI 11 die op het toestel geïnstalleerd is ook geen onbekende. Hieronder een tabel met de belangrijkste kenmerken van de Redmi Note 9 Pro.

FeaturesXiaomi Redmi Note 9 Pro
Display grootte6,67 Inch / 1080 x 2400
Display typeIPS LCD Capacitive
BesturingssysteemMIUI 11
ChipsetQualcomm Snapdragon 720 G
Intern/RAM geheugen4-6 GB RAM / 64-128 GB intern
Camera opstelling48MP, 8MP, 2MP, 2MP
Selfie camera16MP
Batterijcapaciteit5020 mAh
Oplaadcapaciteit18W snelladen
Xiaomi Redmi Note 8 Pro
De Redmi Note 8 Pro was een succesvolle voorganger van de Redmi Note 9 Pro

Batterijcapactiteit en chipset

Er zijn twee eigenschappen in dit rijtje die opvallen. De chipset die gebruikt is komt zoals gebruikelijk van Qualcomm. In de Redmi Note 9 Pro wordt alleen gebruik gemaakt van de nieuwe Snapdragon 720G. Hoewel dit geen vlaggenschip processor is, doet deze processor het volgens de test behoorlijk goed. En wanneer je kijkt naar de prijs van het toestel, kun je dan meer verwachten dan dat?

Vind het ideale Xiaomi-hoesje

Grote collectie Xiaomi-hoesjes voor vele modellen.

Ook de batterijcapaciteit is op zijn minst indrukwekkend te noemen. In deze prijscategorie is het voorlopig ongetwijfeld één van de weinige smartphones die deze opties aanbiedt, vooral in combinatie met snelladen.

De Redmi Note 9 Pro MAX

De MAX variant doet er nog een klein schepje bovenop. Met dat toestel krijg je een 64 MP main camera, 33W snelladen en een optie met 8GB RAM-geheugen. Voor de rest zijn de toestellen nagenoeg hetzelfde.

Prijs en beschikbaarheid

De vanaf prijs die bij de lancering in India werd gegeven, ligt rond de 180 euro voor de Redmi Note 9 Pro. De MAX zal daar nog net iets boven zitten, rond de 200 euro. Op dit moment zijn de toestellen alleen gelanceerd en dus nog niet verkrijgbaar. De verwachting is dat de verkoop in India nog in maart van start gaat. Het zal dan niet lang meer duren voordat ook wij het toestel in Europa of ook weer zelf vanuit China kunnen bestellen.

Xiaomi bij BOL
Xiaomi bij BOL
Xiaomi bij Coolblue
Xiaomi bij Coolblue
Xiaomi bij Belsimpel
Xiaomi bij Belsimpel
MiFans
Logo