Xiaomi Redmi Note 9 (Pro): vanaf 1 juni te koop in Nederland

Xiaomi Redmi Note 9

Xiaomi lanceert een nieuwe reeks toestellen voor de mid-range, die nu officieel ook te koop zijn in de Benelux, de Xiaomi Redmi Note 9 en de Redmi Note 9 Pro Dit is alles wat we van de toestellen weten.

Xiaomi Redmi Note 9 (Pro)

De Note 9 (Pro) toestellen zijn al een tijdje in omloop in Azië, maar waren tot op heden nog niet losgelaten op de Nederlandse markt. Daar komt nu verandering in. Deze opvolger van de Redmi Note 8 is gelukkig ook weer een interessante aanvulling in het assortiment van Xiaomi.

Xiaomi-nieuwsbrief: guides, nieuws, deals, reviews en nog veel meer...

Schrijf je GRATIS in!

Al 1.384 Xiaomi-fans gingen je voor!

Beide toestellen komen met een 6,67 inch Full HD scherm met een resolutie van 2400 x 1080 pixels en een beeldverhouding van 20:9. Daarnaast zijn beide toestellen voorzien van een grote 5.020 mAh batterij. Om de telefoon te ontgrendelen kun je de vingerafdrukscanner aan de zijkant van het toestel gebruiken.

In de Pro versie kun je het toestel met de 30W snellader binnen een half uur opladen tot 50%. Bij de gewone Redmi Note 9 moet je het doen met een 18W oplader, die ook sneller werkt dan een gewone smartphone oplader.

Xiaomi Redmi Note 9
Via: androidworld.nl

Prestaties en Camera’s

Zowel de Redmi Note 9 als de Redmi Note 9 Pro hebben een Snapdragon 720G chipset aan de binnenkant zitten. Deze processor is prima, en valt te verwachten in toestellen van deze prijsklasse. De rest van de prestaties zijn wel iets anders. De gewone Redmi Note 9 is namelijk voorzien van 3 of 4 GB RAM en 64 of 128 GB geheugen. Dat terwijl de Note 9 Pro voorzien is van 6GB ram en 64 of 128 GB geheugen. De prestaties van de Pro zijn op dit gebied dus aanzienlijk beter.

Vind het ideale Xiaomi-hoesje

Grote collectie Xiaomi-hoesjes voor vele modellen.

Dan de camera’s. Want wanneer je naar de achterkant van het toestel kijkt, zie je er vier. Net als altijd heeft Xiaomi ervoor gezorgd dat je in alle situaties uit de voeten kunt met je toestel. Ook hier zit er weer een verschil tussen de normale Redmi Note 9 en de Pro versie.

Xiaomi Redmi Note 9
Via: androidworld.nl

In de Pro krijg je een 64 MP main camera, 8MP Ultra Wide, 5MP macro en 2MP diepte sensor bij. Aan de voorkant heb je een 32MP selfiecamera. Bij de normale Redmi Note 9 ruil je de main camera in voor 48 MP en de selfie camera voor 16 MP.

Beschikbaarheid en prijzen

Redmi Note 9 Pro beknibbelt niet op stijl met drie dynamische kleuropties: interstellair grijs, tropisch groen en gletsjerwit. De Redmi Note 9 heeft twee varianten: 3GB + 64GB en 4GB + 128GB, respectievelijk €199 en €299. De Redmi Note 9 Pro heeft de twee varianten: 6GB + 64GB en 6GB + 128GB, respectievelijk €269 en €299. Redmi Note 9-gebruikers kunnen kiezen uit drie boeiende kleuren: Midnight Grey, Forest Green, Polar White.

De prijzen voor de Redmi Note 9 (Pro) zijn inmiddels wel duidelijk. Je kunt de Redmi Note 9 kopen voor 199 euro (3GB + 64GB) en 299 euro (4GB + 128GB).

De Redmi Note 9 Pro zal voor 269 euro (6GB + 64GB) en 299 euro (6GB + 128GB) over de toonbank gaan.

De gewone variant ligt daar net iets onder, met slechts enkele tientjes verschil.

De toestellen zijn op dit moment te bestellen via internet.

Xiaomi bij BOL
Xiaomi bij BOL
Xiaomi bij Coolblue
Xiaomi bij Coolblue
Xiaomi bij Belsimpel
Xiaomi bij Belsimpel
MiFans
Logo