Xiaomi Redmi Note 5A gepresenteerd

Xiaomi Redmi Note 5A

Xiaomi Redmi Note 5A

Na maanden vol geruchten heeft Xiaomi de Redmi Note 5A gepresenteerd. Deze telefoon kan worden gezien als de opvolger van de Redmi Note 4A van vorig jaar. Dit was een telefoon met een uitzonderlijk lage prijs zonder dat hij al te veel inleverde op kwaliteit. De Xiaomi Redmi Note 5A is iets duurder, maar hier staat tegenover dat de specificaties nog beter zijn. 

Budgetversie binnen budgetserie

Onder de Redmi-serie lanceert Xiaomi betaalbare telefoons die ook nog eens goede specificaties hebben. Binnen de Redmi-serie is de Redmi Note 5A de budgetversie van de nog te lanceren Redmi Note 5. De Note 5 zal betere specificaties hebben dan de Note 5A, maar hier staat tegenover dat de prijs van de A-versie lager zal zijn. Vaak geeft de A-versie een beeld van het design van de niet-A-versie.

Design

Het design van de telefoon is niet veel veranderd ten opzichte van zijn voorganger. Een verschil is dat Xiaomi de behuizing nu van metaal heeft gemaakt in plaats van kunststof. Verder is de speaker van de achterkant naar de onderkant verplaatst. Daarnaast bevindt de cameraflitser zich nu niet onder, maar rechts van de telefoon.

Specificaties

Als we kijken naar de specificaties van de telefoon zien we gelijk een grote verandering. De telefoon heeft namelijk een 5,5 inch scherm, terwijl zijn voorganger nog een 5 inch scherm had. Wel is de resolutie van het scherm nog steeds 720p.

De Note 5A is te verkrijgen in 3 verschillende varianten. Een met 2gb RAM, een met 3gb RAM en een met 4gb RAM. Deze versies van de telefoon hebben respectievelijk 16, 32 en 64gb aan opslagruimte. Het 2gb model wordt aangestuurd met een Snapdragon 425-processor, de andere twee door een Snapdragon 435. Het eerstgenoemde model heeft geen vingerafdruksensor, de andere twee modellen wel.

Alle modellen hebben aan de achterkant een 13MP camera. Aan de voorkant heeft het basismodel een 5MP camera, de andere twee modellen hebben hier allebei een 16MP camera. Verder hebben alle modellen een batterijcapaciteit van 3080mAh. De Xiaomi Redmi Note 5A is te verkrijgen in champagnegoud, zilvergrijs en roségoud.

Xiaomi bij BOL
Xiaomi bij BOL
Xiaomi bij Coolblue
Xiaomi bij Coolblue
Xiaomi bij Belsimpel
Xiaomi bij Belsimpel

MiFans
Logo