De Xiaomi Redmi Note 5 wordt op 16 maart gelanceerd!

Allegedly the various versions of the XiaomiRedmi Note 5

Xiaomi heeft de komst van de Xiaomi Redmi Note 5 officieel bevestigd. Op 16 maart wordt dit nieuwe paradepaardje van de Chinese telefoonreus geïntroduceerd. Dit maakte directeur marketing Zang Zhiyuan bekend. We kunnen de geruchten nu verruilen voor feiten en zetten die in dit artikel op een rij. Ook bieden we je de mogelijkheid om een seintje te vragen zodra dit toestel in Nederland te bestellen is en de definitieve prijs is vastgesteld.

Xiaomi zou Xiaomi niet zijn als er niet een beetje verwarring op zou treden. Er deden namelijk eerder geruchten de ronde dat er twee toestellen zouden komen, de Redmi Note 5 en de Redmi Note 5 Pro. Het lijkt er nu bij de Chinese release op dat het toestel dat eerder als ‘Pro’ door het leven ging nu als 5 wordt gelanceerd.

Wat is het belangrijkste aan de Xiaomi Redmi Note 5?

Het toestel is ter goedkeuring voorgelegd aan de Chinese telecom-autoriteit. Daarmee zijn de specificaties dus bekend. Wat onmiddellijk in het oog springt bij dit nieuwe vlaggenschip zijn:

  • het FHD+ beeldscherm van 5.99 inch;
  • de snelle Snapdragon 636 processor;
  • naar keuze 4 of 6 GB RAM werkgeheugen en 64 GB opslagcapaciteit;
  • een lange levensduur door een 3900 mAh batterij
Xiaomi Redmi Note 5, official release

Xiaomi Redmi Note 5, front en achterzijde zoals gedeponeerd bij TENAA

Tot zover volgt de werkelijkheid de geruchtenstroom min of meer. Toch zijn er twee belangrijke punten waarop de Redmi Note 5 in positieve zin afwijkt van de geruchten. Allereerst lijkt het er sterk op dat deze premium budgettelefoon het eerste Xiaomi model wordt waarop Android 8.1 Oreo standaard is geïnstalleerd.

Tot slot zien we ook in dit model weer terug dat Xiaomi serieus de strijd aan gaat met de discussies over de kwaliteit van de camera.

Liefst 3 camera’s, de 2 (12 + 8 of 12 + 5 megapixel) camera’s aan de achterzijde en de 13 megapixel selfiecamera met gezichtsherkenning en AI-toepassingen worden ingezet om dit vooroordeel te slechten.

Wanneer is de Xiaomi Redmi Note 5 te koop?

De presentatie is de 16de maart en de verkoop begint meestal een paar dagen later. Er is dus nog geen exact moment aan te wijzen. Wil jij als eerste op de hoogte zijn? Laat dan jouw mailadres achter en ontvang van ons vrijblijvend een seintje wanneer de telefoon besteld kan worden.

[cp_slide_in display=”inline” id=”cp_id_7f169″][/cp_slide_in]

Xiaomi bij BOL
Xiaomi bij BOL
Xiaomi bij Coolblue
Xiaomi bij Coolblue
Xiaomi bij Belsimpel
Xiaomi bij Belsimpel
MiFans
Logo