Rijd jij binnenkort als Mi fan in deze Xiaomi Redmi auto?

De eerste Xiaomi Redmi auto: Bestune T77 SUV.

Dat Xiaomi niet alleen telefoons produceerde maar ook allerlei andere elektronica is ons en jou als Mifan natuurlijk al lang bekend. We kijken er dan ook niet meer van op als er ineens een nieuwe slimme luchtbevochtiger of elektrische vouwfiets van Xiaomi voorbij komt. Toch waren we vanochtend even verbaasd. Xiaomi blijkt nu een heuse Xiaomi Redmi auto geproduceerd te hebben in samenwerking met Bestune. Deze is vandaag onder subbrand Redmi in China geïntroduceerd als Bestune T77 SUV. Wij zetten de specificaties en bijzonder aantrekkelijke prijs op een rij.

Een Xiaomi Redmi auto?

Inderdaad, de Bestune T77 SUV is de eerste auto die door Redmi in de markt gezet wordt. Om direct een mogelijke aanname weg te nemen, het wordt geen elektrische auto. Zoals we Xiaomi kennen zijn er wel genoeg opvallende eigenschappen. We zetten op een rij wat we tot nu toe weten.

De eerste Xiaomi Redmi auto: Bestune T77 SUV.

De eerste Xiaomi Redmi auto: Bestune T77 SUV.

Eigenschappen Bestune T77 SUV

De Redmi SUV is nog niet officieel gepresenteerd, maar al wel via Twitter door Xiaomi bevestigd. We zullen dus moeten wachten tot het launch-event voor we alle specificaties weten. Wel is al bekend dat de auto de volgende eigenschappen heeft:

De auto heeft de afmetingen van 4,525 meter lang, 1,845 meter breed en is 1,615 meter hoog. De wielbasis is  2700 millimeter en de SUV weegt rond de 1455 kg. De Bestune T77 verschijnt in 6 varianten. In ieder geval is er te kiezen vanaf een 1.2 liter motor met turbolading en een 6-versnellingsbak. Deze apparatuur moet zorgen voor een vermogen van 143PK en 105kW.

Wanneer is de Bestune T77 SUV te koop?

Deze Redmi SUV is zonder twijfel het product met de hoogste prijs in het assortiment van Redmi. Tegelijk is de prijs voor de automarkt weer bijzonder vriendelijk gezien de eigenschappen. Hij gaat in China namelijk vanaf $ 13,300,- kosten. Voordat je de bestelformulieren invult moeten we je informeren dat nog niet bekend is of deze auto naar Europa of Amerika komt. Daarbij is de import van auto’s een moeilijke en vaak prijzige materie.

Voor nu kunnen we dan ook niet anders dan de Chinezen benijden, die deze auto inmiddels wel kunnen bestellen.

Xiaomi bij BOL
Xiaomi bij BOL
Xiaomi bij Coolblue
Xiaomi bij Coolblue
Xiaomi bij Belsimpel
Xiaomi bij Belsimpel
MiFans
Logo