Xiaomi Redmi 6 Pro: veel telefoon voor je geld!

De Xiaomi Redmi 6 Pro is op 25 juni 2018 gelanceerd als laatste opvolger in de redmi-serie. De Redmi-versie van een telefoon wordt later uitgegeven dan de MI versie en bevat ook meestal een specifieke combinatie van eigenschappen. Doordat men vaak te veel onderdelen inkoopt voor de MI-versies is de Redmi het ideale toestel om er toch nog aan te verdienen. De prijs-kwaliteitsverhouding van de Redmi-serie is dan ook fenomenaal. Na het enorme succes van de Xiaomi Mi 6 en aankondiging van de Mi 6X werd er dan ook reikhalzend uitgekeken naar de Redmi variant. Die is er nu, de Xiaomi Redmi 6 Pro.

Specificaties van de Xiaomi Redmi 6 Pro

Met een 9:19 beeldratio verwacht je een lang en elegant model. De afmetingen van 149,3 bij 71,7 millimeter bevestigen dat vermoeden. Met een dikte van 8,8 mm en gewicht van 178 gram is het toestel goed met 1 hand te bedienen. Het aluminium frame, smalle lijst en ronde hoeken geven het toestel een premium uiterlijk. Met de kleuren zwart, blauw, rood, goud en rozé goud is er voor iedere persoonlijkheid wel een keuze. Het scherm van 8,54 inches beslaat zo’n 79,5% van de voorzijde. Het scherm is voorzien van een 1080*2280 pixel full HD LED touchscreen en voorzien van veiligheidsglas. Als laatste eigenschap valt de Notch aan de voorzijde op. Meer premium kan een telefoon er toch niet uitzien?

Xiaomi Redmi 6 Pro in alle beschikbare kleuren

De diverse varianten van de Xiaomi Redmi 6 Pro

Prestaties van de Xiaomi Redmi 6 Pro

Wanneer je een supersnelle Snapdragon 625 SoC combineert met 3 of 4 GB RAM werkgeheugen, Android 8.1 Oreo en MIUI 9.0 mag je een zeer snel werkende telefoon verwachten met soepele besturing en snelle verwerking van data. Dat is dan ook precies wat de Xiaomi Redmi 6 Pro doet, want de genoemde specificaties zijn allemaal aanwezig. Om de inspanningen van jouw werk te bewaren kun je kiezen voor een opslagcapaciteit van 32 of 64 GB, die via een micro-sd kaart zelfs uit te breiden is tot 256 GB. Genoeg ruimte voor foto’s en filmpjes zou je denken.

Camera

Die ruimte heb je ook wel nodig, want met op de achterzijde een verticaal geplaatste dual camera van 12 en 5 Megapixel en nog een 5 Megapixel camera aan de voorkant kun je wel wat goede foto’s verwachten. Ook het maken van een filmpje is een echt pleziertje. De recorder kan maar liefst 30 beelden per seconde vastleggen in 1080 pixels. Om jou te ondersteunen kun je bij de camera gebruik maken van verschillende toepassingen van AI (kunstmatige intelligentie). Zo kun je gebruik maken van de nu al populaire portrait AI instelling en kun je de objectenherkenner gebruiken. Zo verbeter je de kwaliteit van jouw opnames nog verder. Andere toepassingen zoals LED-flitser, mogelijkheid tot panorama-fotografie en autofocus zijn uiteraard ook standaard aanwezig.

De ingebouwde microfoon en speaker zorgen ervoor dat je ook direct geluiden kunt opnemen en afspelen. De 3,5 mm Jack is aanwezig, dus je kunt gemakkelijk een hoofdtelefoon gebruiken om ieder detail te horen. Met de ingebouwde foto- en video editor kun je op locatie direct jouw filmpjes klaarmaken om viral te gaan op social media.

Xiaomi Redmi 6 Pro goudkleurig

De voorkant en achterkant van de goudkleurige Xiaomi Redmi 6 Pro

Veiligheid

Aan de achterzijde is bij dit toestel een vingerafdruksensor voorzien. Hierdoor kun je jouw telefoon goed beveiligen. Ook gezichtsherkenning (via de voorzijde) is aanwezig, dus er is niemand die ongevraagd toegang tot jouw toestel hoeft te hebben.

Batterijduur

Met een ingebouwde Li-Po 4000 batterij heeft dit toestel een lange gebruiksduur na een oplaadsessie. Het ligt eraan hoeveel je verbruikt, maar je moet wel heel intensief aan de slag om de batterij binnen een dag leeg te krijgen. Mocht dat gebeuren dan is er ook geen probleem, met de 5V/2A 10 Watt oplaadmogelijkheid ben je zo weer recharged.

Het toestel is nog niet in de verkoop, maar één van onze partners, Gearbest, voorspelt een wel heel gunstige prijs. Ook Banggood doet graag mee met een Banggood prijs en rekende in de voorverkoop net over EUR 250,-. Das wel heel veel telefoon voor jouw geld.

MiFans
Logo