Xiaomi Redmi 5A: een zeer complete budget-telefoon

Met de Redmi-serie bouwt Xiaomi een steeds sterkere reputatie. Met de Redmi 5A levert zij opnieuw het bewijs dat een zeer voordelige prijs en goede kwaliteit samen kunnen gaan. Al zeer snel na de release in Azië verkocht het bedrijf er meer dan 1 miljoen. Met de bekendmaking van dit nieuws lanceerde MI een jubileum-editie. Nu is deze veelzijdige smartphone ook verkrijgbaar in Nederland. Wij geven een overzicht van de specificaties van de Xiaomi Redmi 5A.

Hoe ziet de Redmi 5A eruit?

Met een schermratio van 16:9 is de Redmi 5A een compacte smartphone. Het HD-scherm is exact 5 inches, heeft 720 maal 1280 pixels en 296 ppi. In totaal neemt het scherm 69,1% van het display in beslag. Dit elegante toestel is 140.4 mm lang, 70.1 mm breed en 8.4 mm hoog. Deze telefoon weegt 137 gram. Daarmee is het toestel zwaar genoeg om goed in de hand te liggen en licht genoeg om in een jas-, borst- of broekzak te dragen. Het front is gemaakt van extra stevig zgn. Gorrila glas. Voor de rest gebruikt MI aluminium. Door de afgeronde hoeken lijkt de Redmi 5A erg op de bekende telefoons uit het dure segment. Met vier uitvoeringen (goud, roségoud, donkergrijs en lichtblauw) kun je jouw persoonlijke touch aan jouw telefoon geven.

Afbeelding van de uitvoeringen van de Xiaomi Redmi 5A

Drie van de vier uitvoeringen van de Xiaomi Redmi 5A (de hemelsblauwe ontbreekt)

De specificaties van de Xiaomi Redmi 5A

Met de Redmi-5 serie heeft Xiaomi voor het eerst de Qualcomm-chipets gebruikt. In deze Redmi 5A de Snapdragon 450. Voor het werkgeheugen zijn diverse mogelijkheden te kiezen vanaf 2 GB RAM werkgeheugen in combinatie met 16GB opslagcapaciteit. Daarbij is deze telefoon uitgerust met een dedicated Micro SD-slot. Zo kun je het geheugen uitbreiden tot 256 GB. De telefoon is dual-sim, dus je kunt je werk- en privénummer vanuit 1 toestel opnemen. Als centrale processor heeft Xiaomi de Quad-core 1.4 GHz Cortex-A53 gekozen. Hiermee werkt de telefoon stabiel.

De dunne en elegante Redmi 5A

De Redmi 5A is een dunne en elegant ogende telefoon met ronde hoeken

De camera- en geluidfuncties van de Redmi 5A

Om foto’s en video’s te kunnen maken is de Redmi 5A uitgerust met liefst 2 camera’s. De primaire op de voorzijde van de telefoon heeft 13 MP en de secondaire 5MP. Een autofocus en LED-flits op de primaire camera zijn bruikbare hulpmiddelen. Deze primaire camera is ook geschikt voor diverse toepassingen zoals: Geo-tagging, touch focus, gezichts- en lachherkenning, HDR en panoramafotografie. Bovendien beschikt dit toestel over een ingebouwde foto- en video-editor om eventuele aanpassingen aan de foto mogelijk te maken. Ook voor het geluid zijn er diverse opties. Zo heeft het toestel een onderdrukker voor omgevingsgeluid, geluidsfocus en een 3,5 mm jack voor een hoofdtelefoon.

Wat valt er verder nog op te merken over de Redmi 5A?

Dit toestel is geschikt voor het 4G-netwerk en draait op besturingsplatform MIUI 9, dat gebaseerd is op Android Nougat. Een leuk snufje is dat de telefoon niet alleen voorzien is van Bluetooth maar ook van een infrarood-port. Daarmee kun je de telefoon (door middel van een te installeren app uit de Google Play Store) ook gebruiken als afstandsbediening voor bijvoorbeeld jouw TV.

De telefoon gebruitk een non-removable Li-Ion 3000 mAh batterij. Hoe lang je met de batterij doet is uiteraard afhankelijk van de hoeveelheid apps die je draait. Door diverse technologie voorkomt Xiaomi dat het energieverbruik beperkt blijft. Normaal gesproken kan de telefoon dan ook makkelijk meer dan 24 uur op 1 batterij werken. Het opladen doe je via de bijgeleverde micro-usb kabel.

Waar is de Redmi 5A te koop en wat kost deze smartphone? De Redmi 5A is onder meer te koop bij Gearbest en Banggood vanaf iets minder dan 80 euro inclusief verzendkosten.

MiFans
Logo