Xiaomi Redmi 2, budget smartphone met 4G en groot scherm

Xiaomi Redmi 2

De Redmi 2 is Xiaomi’s nieuwste telefoon in de Redmi lijn. De Redmi-toestellen hebben altijd net niet de nieuwste processors en hoogste resolutie schermen, maar zijn in ruil daarvoor een stuk goedkoper. Zo ook de Xiaomi Redmi 2: de telefoon kost ongeveer €115.

Xiaomi Redmi 2 specificaties

De Xiaomi Redmi 2 werd vanuit het niets aangekondigd op 4 januari 2015 op het MIUI forum. De telefoon heeft een 4,7 inch scherm met een resolutie van 1280 bij 720 pixels (HD), en heeft daarmee een pixeldichtheid van 312 Pixel per inch. Het scherm is een IPS display, waardoor kleuren extra helder zijn, en je het scherm vanuit vrijwel alle hoeken kunt lezen.

De Xiaomi Redmi 2 heeft een 1.2 GHz quad-core Qualcomm Snapdragon 410 64-bit processor, en daarnaast 1gb aan werkgeheugen. Het scherm wordt aangedreven door een Adreno 306 GPU. Door deze combinatie is de Redmi 2 net iets sneller dan zijn voorganger.

Xiaomi Redmi 2

4G ondersteuning

De Xiaomi Redmi 2 ondersteunt snel mobiel internet via het 4G netwerk. De telefoon is dual-sim, er kunnen dus twee simkaarten in. Vervolgens kun je kiezen welke simkaart je wilt gebruiken voor internet, en welke voor bellen en sms’en. Beide simkaart-poorten ondersteunen 4G tot 150Mbps, wat bij veel andere budget smartphones niet het geval is, daar ondersteunt de tweede simkaart poort meestal 3G of zelfs alleen 2G. De Xiaomi Redmi 2 werkt ook op de Nederlandse 4G netwerken van T-Mobile, Vodafone en KPN.

Camera’s

De Xiaomi Redmi 2 heeft een twee megapixel camera een de voorkant, vlak boven het scherm, en een 8 megapixel camera aan de achterkant. Alle gemaakte foto’s, apps, muziek en overigen worden opgeslagen op het geheugen van de telefoon, die 8gb is. Mocht je dat te weinig vinden, dan kun je de capaciteit tot 32gb uitbreiden met een Micro-SD kaartje.

Vijf kleuren

De smartphone is beschikbaar in vijf kleuren, (te weten zwart, wit, roze, geel en groen/blauw) waarbij de achterkanten verwisselbaar zijn zodat je de kleur van je telefoon later kunt veranderen. De telefoon is 9,4 millimeter dik, en weegt 133 gram. Omdat de telefoon pas net geïntroduceerd is, zijn nog niet alle kleuren beschikbaar.

Xiaomi Redmi 2A

De Xiaomi Redmi 2A werd  na de lancering van de Redmi 2 gelanceerd. De 2A is een verbeterde versie van de Redmi 2. De smartphone heeft 2GB werkgeheugen, een Leadcore LC1860 quad-core processor en 16gb opslagruimte. Het scherm meet 4,7 inch, met een resolutie van 1280 bij 720 pixels.

Prijs

De Xiaomi Redmi 2 is online te koop vanaf ongeveer €115. Bij onderstaande aanbidders betaal je bovendien geen verzendkosten.

 

MiFans
Logo