Xiaomi Redmi 2 Pro gekeurd door FCC, mogelijk eerste Xiaomi in Amerika

Xiaomi Redmi 2

Xiaomi Redmi 2

Afgelopen week verschenen er geruchten dat Xiaomi eraan denkt om ook smartphones te gaan verkopen in Amerika. Vandaag is bekend geworden dat de FCC de Xiaomi Redmi 2 Pro heeft goedgekeurd, wat betekent dat de telefoon verkocht mag gaan worden. Ook zijn de specificaties van de telefoon bekent gemaakt.

Specificaties

Uit het rapport van de FCC (Federal Communications Commission) dat alle elektronica keurt voor het in Amerika verkocht mag worden, zijn de specificaties voor de Xiaomi Redmi 2 Pro te halen. De smartphone heeft een Snapdragon 410 processor, een 4.7 inch scherm met een resolutie van 1280 bij 720 pixels. De telefoon heeft 2GB werkgeheugen, 16GB opslaggeheugen en een 2200mAh batterij. De telefoon beschikt over een snelle WiFi chip, bluetooth 4.0 en ondersteuning voor 4G.

Vergelijkbaar met Redmi 2 Prime

De specificaties van de Xiaomi Redmi 2 Pro zijn te vergelijken met de Redmi 2 Prime. De Prime-versie is het snellere broertje van de Xiaomi Redmi 2. De Redmi 2 en Redmi 2 Prime zijn echter alleen te koop in Azië, en de Amerikaanse providers worden niet ondersteunt.

De Redmi 2 Pro is dus bijna hetzelfde als de Redmi 2 Prime, maar heeft een andere zender en ontvanger waardoor de telefoon wel op het Amerikaanse netwerk te gebruiken is, met ondersteuning voor de GSM850/1900 en 2, 4, and 7 frequenties.

De Redmi 2 Prime kost omgerekend ongeveer 110 Dollar. Natuurlijk komt daar wat bij door import en transport kosten, maar we kunnen ervan uitgaan dat de telefoon in Amerika ongeveer $150 gaat kosten.

Lancering niet zeker

Hoewel de Xiaomi Redmi 2 Pro nu goedgekeurd is voor verkoop in de Verenigde Staten, is het nog niet zeker dat Xiaomi ook daadwerkelijk smartphones gaat verkopen in Amerika. Het kan ook zijn dat Xiaomi de procedure test, maar het is natuurlijk veel waarschijnlijker dat het Chinese merk ook smartphones in Amerika zal gaan verkopen.

De overstap naar verkoop in Europa is dan een stuk kleiner, waardoor wij geen Xiaomi producten meer hoeven te importeren uit China.

Als Xiaomi de verkoop in Amerika echt gaan beginnen met de Xiaomi Redmi 2 Pro, is Xiaomi wel van gedachten verandert. Deze telefoon wordt namelijk gezien als low-end telefoon door de lage prijs en mindere specificaties. Eerder zei Xiaomi dat het zou beginnen met verkoop in Amerika met een high-end telefoon, zoals de Xiaomi Mi Note.

Xiaomi bij BOL
Xiaomi bij BOL
Xiaomi bij Coolblue
Xiaomi bij Coolblue
Xiaomi bij Belsimpel
Xiaomi bij Belsimpel
MiFans
Logo