Xiaomi Redmi 1S, super smartphone voor een lage prijs

Xiaomi Redmi 1S

De Xiaomi Redmi 1S is op dit moment een van de populairste telefoons uit China in Europa. De telefoon is al wat ouder, maar biedt nog prima specificaties en door de lagere prijs zien veel mensen het voordeel van de telefoon.

Xiaomi Redmi 1S

De Xiaomi Redmi 1S, die ook wel eens  Red Rice 1S of Hongmi 1S genoemd wordt, is de opvolger van de Hongmi/Redmi 1 en werd in 2014 aangekondigd.

Specificaties

De Redmi 1S heeft een Qualcomm MSM8228 Snapdragon 400 Quad-core 1.6 GHz Cortex-A7 processor, een Adreno 305 GPU en 1gb aan werkgeheugen. Standaard heeft de telefoon 8gb opslaggeheugen, maar dit is via een microSD kaart uit te breiden tot maximaal 40gb door een 32gb microSD kaart in de poort te steken.

Scherm

De Redmi 1S heeft een 4,7 inch scherm, met een resolutie van 720 bij 1080 pixels, en heeft daarmee een pixeldichtheid van ongeveer 312 pixels per inch. Het scherm bestaat uit een LCD IPS paneel. Hierdoor is het scherm vanuit alle hoeken goed leesbaar.

Xiaomi Redmi 1S Hongmi 1S

Camera

De camera een de voorkant is 1,6 megapixel en kan 720p HD video filmen. De camera aan de achterkant is 8 megapixel en kan 1080p Full HD video filmen. Om de camera aan de achterkant te ondersteunen in donkere situaties heeft de Redmi 1S ook een flitser.

Dual SIM

De Xiaomi Redmi 1S heeft twee simkaart poorten en is dus dual-sim. Hierdoor kun je twee simkaarten gebruiken en dus de goedkoopste opties bij twee providers gebruiken waardoor je voordeliger uit bent.

4G mogelijkheden

Een nieuwer model, de Xiaomi Redmi 1S 4G, heeft als speciale toevoeging dat de telefoon verbinding kan maken met het 4G netwerk en daardoor hogere internet-snelheden kan behalen. Let erop dat, wanneer je voor een 4G versie kiest, je de FDD-LTE versie koopt. De TDD-LTE versie zal niet werken in Nederland en de meeste andere Europese landen.

Prijzen en kopen

De Xiaomi Redmi 1S is nog niet in Nederland te koop, maar via verschillende webshops kun je hem toch kopen vanuit Nederland. Lees meer hierover op onze pagina Xiaomi kopen in Nederland, waar moet je op letten?.

Model Aanbieder Prijs
Xiaomi Redmi 1S – Zwart 3G Dealextreme €140,36 Bekijken
Xiaomi Redmi 1S – Zwart 3G TinyDeal €141,88 Bekijken

Door veranderingen in de wisselkoersen kunnen de bovenstaande prijzen afwijken.

MiFans
Logo