Xiaomi reageert met verklaring op privacy klachten

Vice-president van Xiaomi Hugo Barra reageerde op privacy klachten

Afgelopen weken was Xiaomi veelvuldig in het nieuws door klachten over de privacy van de telefoons. Volgens beveiligingsspecialist F-Secure zou Xiaomi data van de telefoons van gebruikers naar servers sturen. Vandaag reageerde Xiaomi op deze klachten, met onder andere een software update van MIUI, de Android software die op alle Xiaomi telefoons geïnstalleerd staat.

Privacy

De data die Xiaomi volgens F-Secure naar eigen servers zou sturen bevatten onder andere het IMEI-nummer, het eigen telefoonnummer en de gegevens van contacten die opgeslagen stonden in de telefoon van de gebruiker. F-Secure toonde dit aan door de gegevens die de Redmi 1S uitwisselde met het internet te analyseren.

Verklaring

Hugo Barra, vice-president van Xiaomi reageerde vandaag op de berichten van F-Secure omtrent de privacy. Volgens hem is het beschermen van data van gebruikers en privacy een van de topprioriteiten van Xiaomi, en gegevens worden niet verstuurd naar eigen servers zonder toestemming van de gebruikers.

Volgens Barra worden de gegevens verstuurd wanneer de Cloud Messaging service wordt gebruikt. Die service zorgt ervoor dat gebruikers gratis kunnen sms’en wanneer er internet beschikbaar is. In dat geval wordt een sms gratis via het internet verstuurd. Is er geen internet, dan wordt de sms verstuurd op de traditionele manier, en kost het bericht wel geld.

Xiaomi in Nederland kopen [NL garantie]
Xiaomi-producten koop je gewoon in Nederland met NL garantie natuurlijk.

Bekijk alle Xiaomi-deals, coupons en kortingen


Barra geeft ook aan dat alle berichten die via de Cloud Messaging service verstuurd worden geen gevaar vormen voor de privacy van gebruikers: alle berichten worden versleuteld en zijn dus alleen leesbaar voor de verzender en de ontvanger. Bovendien worden de berichten verwijderd als ze aangekomen zijn op het ontvangende toestel.

Software-update

Om meer onduidelijkheid rond de privacy van Cloud Messaging te voorkomen is vanaf vandaag voor alle telefoons een software update beschikbaar. Daarin wordt Cloud Messaging niet meer automatisch ingeschakeld, wat voorheen wel het geval was. Nieuwe gebruikers maken dus geen gebruik van de service.

De hele verklaring over privacy en Cloud Messaging van Hugo Barra namens Xiaomi is hier te lezen.

Update: Op 14 augustus tweette Mikko Hypponen de volgende tweet: “We can confirm that the update from Xiaomi to fix privacy issues with the RedMi 1S phone indeed does what it claims.” Het lijkt er dus op dat de problemen opgelost zijn. Op de website van F-Secure kun je meer lezen over de oplossing.

Let op de plaats van verzending; bestellingen van buiten de EU kunnen additionele btw- of invoerkosten bevatten (meer info). Aanschaf kan soms gratis of goedkoper zijn in combinatie met een abonnement.

Niet te missen aanbieding/kortingscodes

Xiaomi Mi Band 4
€ 28,26 € 39
🔥Extra korting bij AliExpress🔥 [actueel]
Handige pagina met veel (persoonlijke) kortingscodes voor AliExpress.
Xiaomi Mi 9
De Xiaomi Mi 9 gewoon in Nederland (en op voorraad).
Xiaomi in Nederland kopen [NL garantie]
Xiaomi-producten koop je gewoon in Nederland met NL garantie natuurlijk.
We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Welkom op MiFans.nl!

Bedankt voor je bezoek! Voor een leukere ervaring (en werkende site) gebruiken ook wij cookies en delen (aan de hand van deze cookies) informatie over je gebruik van deze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. We willen je vragen, deze éénmalig te accepteren! Lees verder!