Xiaomi reageert eindelijk op kritiek van advertenties op smartphones in MIUI

Xiaomi MUI !0 official logo

Xiaomi heeft naast Android voor haar smartphones (met uitzondering van die met Android One als besturingssysteem) een eigen besturingssysteem ontwikkeld dat als schild werkt. MIUI is erg populair vanwege de vele mogelijkheden, maar ook onderwerp van kritiek. Gebruikers klagen namelijk al maanden over de vele advertenties. Eindelijk komt Xiaomi met een reactie die zowel goed als slecht nieuws brengt.

Wat is het probleem met MIUI-advertenties?

Als je MIUI gebruikt zie je in de diverse opties, zoals ‘instellingen’ of ‘menu’ advertenties staan. Gebruikers ervaren dat als vervelend en klagen al lang. Zij klagen met name over de hoeveelheid advertenties. Ook blokkeren de advertenties de gebruiksmogelijkheden. De problemen gaan zo ver dat klanten zelfs op zoek gaan naar mogelijkheden om de advertenties via een omweg zelf te verwijderen, zoals wij in september vorig jaar al schreven. Xiaomi hulde zich tot deze week in stilzwijgen.

Hoe reageert Xiaomi op advertenties in MIUI

Zoals gezegd bevat de, overigens rijkelijk late, reactie van Xiaomi goed en slecht nieuws. Om met het slechte nieuws te beginnen: topman Lei Jun heeft verklaard dat Xiaomi nu en in de toekomst niet zal stoppen met het plaatsen van advertenties in MIUI.

Xiaomi Redmi K20 Pro
Ook de nieuwe te verschijnen Xiaomi Redmi K20 Pro zal advertenties in MIUI hebben.

De reden hiervoor is eenvoudig. Met een aandeel van 9,7% (gebaseerd op de laatste jaarcijfers) in de totaalomzet van Xiaomi (die volgens dezelfde jaarcijfers ruim 25 miljard dollar bedroeg) is het financieel belang daarvoor simpelweg te groot.

Het ‘goede’ nieuws is dat Xiaomi de advertenties wel wil optimaliseren. Allereerst wil ze advertenties door middel van gebruikersvoorkeuren personaliseren. Daarnaast wil ze met technische toepassingen en AI (Artifical Intelligence) ervoor zorgen dat de advertenties geen hinder meer vormen tijdens het gebruik van MIUI.

Het lijkt er dus op dat we aan de advertenties zullen moeten wennen, tenzij we een Android One toestel nemen of een ‘work-around’ proberen.

Bron: BGR

Xiaomi bij BOL
Xiaomi bij BOL
Xiaomi bij Coolblue
Xiaomi bij Coolblue
Xiaomi bij Belsimpel
Xiaomi bij Belsimpel

Tags:

MiFans
Logo