Xiaomi passeert Huawei in Europa met cijfers Q2 2020

Dat Xiaomi zijn groei onverminderd doorzet is geen onbevestigd onderbuikgevoel meer. Volgens de laatste cijfers heeft het bedrijf Huawei ingehaald op de Europese smartphonemarkt.

Enorme groei voor Xiaomi

Xiaomi heeft de afgelopen jaren echt voet aan de grond weten te krijgen in Europa. Vorig jaar waren de cijfers al bijzonder gunstig voor het bedrijf, waardoor het de vraag was of het bedrijf die stijgende lijn kon blijven doorzetten.

Xiaomi-nieuwsbrief: guides, nieuws, deals, reviews en nog veel meer...

Schrijf je GRATIS in!

Al 1.384 Xiaomi-fans gingen je voor!

De cijfers van het tweede kwartaal in 2020 bewijzen dat Xiaomi ook in dit jaar bijzonder goed presteert, ondanks Corona. Daarentegen zijn er drie andere smartphone fabrikanten uit de top 5 die het veel minder goed doen dit kwartaal. Zo zakken Samsung, Huawei en hmd met soms enkele tientallen procenten in de verscheepte smartphones naar Europa ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar.

Alleen Apple en Xiaomi wisten de cijfers in het groen te houden, en niet zo’n beetje ook. Xiaomi steeg maar liefst 65% ten opzichte van vorig jaar, en Apple 42%.

Ter vergelijking: vorig jaar schreven we in Q3 nog over het 10,5% marktaandeel van Xiaomi.

Dat betekent dat Xiaomi en Huawei nu beiden op 17% van het aantal verscheepte smartphones zitten, maar door de groei van Xiaomi en krimp van Huawei, houdt het in dat Xiaomi zijn concurrent van de derde plaats heeft gestoten met een verschil van 100.000 smartphones op 7.100.000 verscheepte telefoons.

Vind het ideale Xiaomi-hoesje

Grote collectie Xiaomi-hoesjes voor vele modellen.

Dat betekent dat in Europa alleen Samsung en Apple nog groter zijn dan Xiaomi, en hoewel het nog wel even zal duren totdat Xiaomi ook Apple heeft ingehaald met zijn huidige 21% van de verscheepte smartphones, is het zeker geen ondenkbaar scenario.

Nieuwe smartphones in aantocht

Xiaomi heeft nog wat nieuwe toestellen op de planning staan, al zijn enkelen ervan nog niet officieel aangekondigd. Zo is er bijvoorbeeld het 10-jarig jubileum op 11 augustus 2020. De verwachting is dat hier nog enkele nieuwe toestellen aangekondigd zullen worden.

Xiaomi bij BOL
Xiaomi bij BOL
Xiaomi bij Coolblue
Xiaomi bij Coolblue
Xiaomi bij Belsimpel
Xiaomi bij Belsimpel

Tags:

MiFans
Logo