Xiaomi presenteert Xiaomi Redmi Note 2: 5.5 inch scherm, 4G en 13 megapixel camera voor $125

Xiaomi Redmi Note 2

Xiaomi Redmi Note 2

Xiaomi heeft de Xiaomi Redmi Note 2 gepresenteerd. De telefoon heeft mooie specificaties, voor een lage prijs. Zo heeft de telefoon een groot 5.5 inch scherm, 4G en een 13 megapixel camera. In China gaat de telefoon omgerekend $125 kosten.

Xiaomi Redmi Note 2

De Xiaomi Redmi Note 2 is de opvolger van de eerste generatie Redmi Note. Telefoons uit de Redmi-serie zijn over het algemeen iets goedkoper, doordat ze niet de nieuwste chips gebruiken. Desondanks zijn het snelle telefoons voor iedereen die niet het allernieuwste hoeft te hebben.

Scherm en specificaties

De Xiaomi Redmi Note 2 heeft een groot 5.5 inch scherm. Het scherm heeft een full HD resolutie met 1920 bij 1080 pixels. De Chinese smartphone heeft een 2GHz MediaTek Helio X10 octa-core processor, en 2GB werkgeheugen. Xiaomi Redmi Note 2 heeft 16GB opslaggeugen, maar dat is verder uitbreidbaar met een micro SD-kaart. In de smartphone zit ook een infrarood-zender, waarmee je je televisie kunt bedienen.

Xiaomi Redmi Note 2

Geschikt voor twee simkaarten en 4G

Ook interessant is dat de Xiaomi Redmi Note 2 ruimte heeft voor twee simkaarten. Zo kun je een Nederlandse simkaart en buitenlandse simkaart in de telefoon steken, of je privé simkaart en zakelijke simkaart. De Xiaomi Redmi Note 2 beschikt ook over 4G. Daarmee kun je lekker snel gebruik maken van mobiel internet.

Camera en batterij

De Xiaomi Redmi Note 2 heeft twee camera’s. De camera aan de voorkaant, voor selfies, heeft 5 megapixels. De camera aan de achterkant is wat beter en heeft 13 megapixels. De 3,060 mAh batterij zorgt ervoor dat je de telefoon meerdere dagen kunt gebruiken voor je de telefoon opnieuw moet opladen. De batterij zit los in het toestel en kan dus gemakkelijk vervangen worden.

Xiaomi Redmi Note 2 Prime

Xiaomi heeft gisteren ook de Prime versie van de Redmi Note 2 aangekondigd. Die is net wat sneller, met een 2.2 gHz processor. Ook heeft de telefoon meer opslagruimte, namelijk 32GB.

De Xiaomi Redmi Note 2 is verkrijgbaar in vijf kleuren: zwart, wit, roze, bruin en blauw. De prijs van de normale versie is omgerekend $125, en de Prime-versie kost $155.

Xiaomi bij BOL
Xiaomi bij BOL
Xiaomi bij Coolblue
Xiaomi bij Coolblue
Xiaomi bij Belsimpel
Xiaomi bij Belsimpel
MiFans
Logo