Xiaomi presenteert de slimme Redmi TV 70

Naast wereldleider in smartphones maakt Xiaomi, zoals je als Mi fan ongetwijfeld weet ook veel andere elektronica, waaronder televisies. Op 29 augustus presenteerde Xiaomi haar slimme Xiaomi Redmi 70 inch 4K tv, kortweg Redmi TV 70 genaamd. Wij zetten de specificaties op een rij.

Naast de Xiaomi Redmi Note 8 en Xiaomi Redmi Note 8 Pro presenteerde Xiaomi op 29 augustus ook haar slimme Xiaomi Redmi TV 70, een slimme televisie met beeld van 70 inch die 4K resolutie ondersteunt.

Xiaomi presenteerde al veel televisies onder de Mi-lijn, maar het is de eerste keer dat men een tv uitbrengt onder haar Redmi lijn.

Wat betekent de presentatie onder de Redmi-lijn?

De Redmi-lijn is voor Xiaomi de lijn waar zij haar budgetkopers mee bedient. Je vindt daar dan ook een optimale prijs/kwaliteitverhouding. Of dat voor deze tv ook geldt kun je beslissen aan de hand van de kenmerken.

Xiaomi Redmi TV 70 specificaties

De slimme tv kent aan de buitenkant een minimalistisch design. waarbij het 70 inch beeldscherm omsloten is door een dunne lijst. De tv kan hangend aan de muur geplaatst worden.

Qua technische specificaties beschikt deze tv over een scherm in 4K-resolutie dat HDR ondersteunt. Verder beschikt de slimme tv over een quad-core 64-bit Amlogic processor, 2 GB RAM werkgeheugen en 16 GB ROM opslagcapaciteit. Daarnaast biedt de tv ook andere opties zoals Dolby Audio en DTS HD.

Xiaomi Redmi TV 70 slimme connectiviteit

Met deze aanwinst heb je niet alleen een tv, maar gelijk een multimediacenter in huis. Zo is de tv voorzien van WiFi, Bluetooth (versie 4.2), twee USB poorten, drie HDMI poorten en AV input, zodat je zelfs een versterker of equalizer aan kunt sluiten. Daarbij wordt de tv met bluetooth afstandsbediening geleverd. Dat is handig, want dan hoef je niet meer te ‘richten’ als je de tv bedient. Je kunt zelfs gebruik maken van stembediening.

Als besturingssysteem maakt de tv gebruik van Android met het eigen PatchWall systeem als tweede laag. Via dit systeem kun je eenvoudig wisselen van streaming-dienst of apparaat. Een avondje Netflixen en tussendoor even de tussenstanden van het voetbal zien of een muziekje van Spotify luisteren is dus geen punt.

Xiaomi Redmi TV 70 kopen?

De nieuwste televisie wordt in China vanaf 10 september verkocht en de voorverkoop in China is vanaf vandaag begonnen. Het is nog niet bekend of en wanneer de tv naar Nederland komt en wat de prijs zou moeten zijn. De prijs in China is vastgesteld op (omgerekend) € 480.

Xiaomi bij BOL
Xiaomi bij BOL
Xiaomi bij Coolblue
Xiaomi bij Coolblue
Xiaomi bij Belsimpel
Xiaomi bij Belsimpel

Tags:

MiFans
Logo