Xiaomi presenteert Redmi 3 met forse batterij, kost €96

Xiaomi presenteert Redmi 3 met forse batterij, kost €96

Xiaomi presenteert Redmi 3 met forse batterij, kost €96

Xiaomi heeft vandaag de Redmi 3 gelanceerd. We wisten al een hoop van de telefoon, dus een verassing is het niet. De smartphone heeft een 5 inch scherm, Snapdragon 616 processor en een flinke batterij met een capaciteit van 4100mAh. De Xiaomi Redmi 3 gaat in China omgerekend €96 kosten.

Xiaomi Redmi 3

De Xiaomi Redmi 3 is het kleine broertje van de Xiaomi Redmi Note 3. De telefoons lijken erg op elkaar, maar er zijn een aantal opvallende verschillen. Zo heeft de Redmi 3 geen vingerscanner, zijn grote broer wel. Ook is het scherm van de nieuwe smartphone kleiner, namelijk 5 inch. Het scherm heeft een resolutie van 1280 bij 720 pixels.

Snapdragon 616, 2gb werkgeheugen

De Xiaomi Redmi 3 heeft een Snapdragon 616 octa-core processor. Daarnaast is er een Adreno 405-gpu te vinden, zodat je ook prima met het toestel kunt gamen. Er is 2gb werkgeheugen aanwezig.

Flinke batterij

Xiaomi heeft ervoor gekozen om een flinke batterij in de Redmi 3 te stoppen. De batterij heeft een capaciteit van 4100mAh. Hierdoor kun je de telefoon twee tot drie dagen gebruiken zonder dat je hem moet opladen. De telefoon ondersteunt ook snel laden, maar daar zijn nog geen details over bekend.

Metalen behuizing

De Redmi 3 is net als zijn grote broer gemaakt van metaal. Een groot verschil is het geruite patroon in de achterkant van de nieuwe smartphone. In China zijn de ruitjes, mede door Burberry, erg populair. Wie het patroon niet mooi vind kan de telefoon ook zonder bestellen.

16gb opslagcapaciteit, uitbreidbaar met Micro-SD kaart

De smartphone heeft een opslagcapaciteit van 16gb. Bij de Redmi Note 3 is dit niet uitbreidbaar, maar bij de nieuw gelanceerde telefoon is dit wel het geval. Je raakt dan wel een van de twee simkaartpoorten kwijt. De Micro-SD kaart kan tot 128gb groot zijn.

Camera

De Redmi 3 heeft een 13 megapixel camera met een diafragma van f/2.0. Dit betekent dat de lens veel licht doorlaat. Je kunt dus betere foto’s maken in het donker. Aan de voorkant is een camera te vinden met 5 megapixel.

De smartphone is 8,5 millimeter dik, en weegt slechts 144 gram. De telefoon zal vanaf morgen te koop zijn in China voor 699RMB, omgerekend ongeveer €96.

 

Bron

Xiaomi bij BOL
Xiaomi bij BOL
Xiaomi bij Coolblue
Xiaomi bij Coolblue
Xiaomi bij Belsimpel
Xiaomi bij Belsimpel
MiFans
Logo