Xiaomi presenteert New Mi TV 2 met Android

Xiaomi presenteert New Mi TV 2 met Android

Xiaomi presenteert New Mi TV 2 met Android

Xiaomi heeft vandaag haar nieuwste televisie gepresenteerd: de Xiaomi New Mi TV 2. De televisie meet 40 inch, een geeft full HD beeld weer. De New MI TV 2 is dus geen opvolger van de Xiaomi Mi TV 2, maar een extra televisie in de line-up. De televisie gaat omgerekend ongeveer 300 Euro kosten.

New Mi TV 2

De nieuwe televisie heeft de weinig spannende naam ‘New Mi TV 2′ gekregen, net als Apple een paar iPad’s geleden deed met ’the new iPad’. De New Mi TV 2 komt net iets minder dan een jaar na de Mi TV 2 uit, en mag niet gezien worden als een opvolger van de televisie.

Specificaties en vergelijk

Als eerste is de New Mi TV 2 namelijk 9 inch kleiner dan de Mi TV 2, hij meet 40 inches tegenover 49 inch. De Mi TV 2 ondersteunde 4K, maar de nieuwe televisie gaat tot full HD. In de televisie is een MStar 6A908 Cortex-A9 quad-core 1.45GHz CPU te vinden, gecombineerd met een Mali-450 MP4 4+2-core GPU en 1,5 gb aan werkgeheugen.

Er is ook 8gb opslagcapaciteit aanwezig. Dat lijkt wellicht weinig, maar in de praktijk is het meer dan genoeg: de meeste content wordt niet op je televisie opgeslagen, maar gestreamd vanuit de cloud via het internet.

Android 4.4 MIUI

De New Mi TV 2 heeft Android als besturingssysteem, en uiteraard heeft Xiaomi daar weer haar eigen sauce overheen gegoten, namelijk MIUI. MIUI is een aangepaste versie van Android, met een paar toevoegingen maar vooral verbeteringen. Zo past Xiaomi het design van Android aan, en voegt het zogenaamde short-cuts toe.

Omdat Android op de New Mi TV 2 geïnstalleerd staat, is de televisie naast beeldbuis ook een entertainment center en een game console. Je kunt namelijk gewoon apps uit de Google Play Store installeren.

Prijs en verkoop

De New Mi TV 2 is vanaf 31 maart via Mi.com te koop in China, voor 1999 RMB, wat omgerekend net iets minder dan €300 is. De televisie is verkrijgbaar in vier kleuren: zwart, blauw, groen, rood en geel.

Xiaomi bij BOL
Xiaomi bij BOL
Xiaomi bij Coolblue
Xiaomi bij Coolblue
Xiaomi bij Belsimpel
Xiaomi bij Belsimpel
MiFans
Logo