Xiaomi Pocophone F1 voorbeeld-foto’s genomen met ander toestel

Xiaomi Pocophone F1 gelanceerd en nu al verkrijgbaar

Met de Xiaomi Pocophone F1 wist Xiaomi niet alleen de Mi-fans positief te verrassen. De vakpers was haast unaniem in haar oordeel dat deze telefoon een wel heel goede prijs-kwaliteit verhouding biedt. Nu blijkt dat de promotie van de camera’s van dit nieuwe toestel wellicht wat al te enthousiast is ingezet. Hierin blijkt Xiaomi overigens niet de enige, zo was recent concurrent Huawei nog in het nieuws met hetzelfde probleem.

Xiaomi Pocophone F1 camera’s, wat ging er mis?

Zoals je in ons volledige overzicht kunt zien is de Xiaomi Pocophone F1 uitgerust met een dual camera aan de achterzijde en een selfiecamera aan de voorzijde. Om te laten zien hoe goed een camera wel niet is publiceert de fabrikant vaak een aantal mooie foto’s die met de betreffende camera genomen is. Het is dan alleen wel handig als de foto’s ook met de camera’s van het bedoelde toestel genomen zijn..

De foute foto voor promotie Xiaomi Pocophone F1

Links de originele foto met Xiaomi Mi Mix 2s camera watermerk in de rechter hoek. Links de promofoto voor de Xioami Pocophone F1 met (slecht) verwijderd watermerk.

Laat het daar nu net mis gaan. Oplettende kijkers merkten op dat een promotiefoto voor de Xiaomi Pocophone F1 niet met dit toestel maar met een Xiaomi Mi Mix 2s genomen was.

Xiaomi ging Huawei achterna

Hoewel internetgebruikers nogal schamperend reageerden op dit nieuws blijkt Xiaomi lang niet de enige. Zo werd concurrent Huawei recent betrapt op het manipuleren van foto’s voor de Huawei Nova 3. Het is wel een beetje pijnlijk dat Xiaomi toen nogal cynisch naar Huawei reageerde terwijl zij nu eenzelfde manipulatie hebben uitgevoerd.

Wat betekent dit voor de Xiaomi Pocophone F1?

Waarschijnlijk betekent dit meer voor de carriere van de verantwoordelijk marketingmanager dan voor de Pocophone. Uit andere foto’s blijkt namelijk dat de camera’s prima zijn en dat de prijs-kwaliteitsverhouding ondanks deze publicitaire misser bijzonder goed blijft. Je kunt het toestel dus nog steeds rustig aanschaffen, bijvoorbeeld bij: bijĀ Gearbest, Banggood en Mobiel.nl.

 

Xiaomi bij BOL
Xiaomi bij BOL
Xiaomi bij Coolblue
Xiaomi bij Coolblue
Xiaomi bij Belsimpel
Xiaomi bij Belsimpel
MiFans
Logo