Xiaomi’s vouwbare telefoon patent: voor- en achtercamera tegelijkertijd gebruiken

Er zijn al diverse vouwbare telefoons op de markt gebracht, maar niet door Xiaomi. Mogelijk kan dit patent zorgen voor een Xiaomi smartphone die dat wel kan, én waarbij de voor- en achtercamera tegelijkertijd gebruikt kunnen worden.

Vouwbare telefoon van Xiaomi

Een patent aanvragen is nog heel wat stappen verwijderd van het daadwerkelijk gebruiken van de technologie. Toch bewezen andere merken al dat de technologie genoeg ontwikkeld is om gebogen schermen te maken en zodoende het bruikbare oppervlak van een toestel te vergroten.

Xiaomi Foldable phone

Vind het ideale Xiaomi-hoesje

Grote collectie Xiaomi-hoesjes voor vele modellen.

Het nieuwe patent van Xiaomi laat een toestel zien dat in het midden gevouwen kan worden. Dat is niet vernieuwend. Wat wel bijzonder lijkt, is het feit dat de voor- en achtercamera tegelijkertijd gebruikt kunnen worden. Omdat er een selfie camera en twee achtercamera’s op het toestel zitten, die je onderling kunt draaien, heb je zo enorme flexibiliteit met het kiezen van de camera en de richting waar ze naartoe wijzen.

Xiaomi Vouwbaar Toestel

Niet Xiaomi’s eerste patent

Xiaomi legt zo ongeveer aan de lopende band patenten vast. Vrijwel iedere maand zien we wel nieuwe technologieën voorbijkomen, die tot op dat moment alleen nog maar zijn uitgewerkt in zwarte lijntjes op wit papier. Maar het lijkt er inmiddels op dat Xiaomi lang niet altijd wat doet met de patenten. Sterker nog. De meeste patenten blijven op de plank liggen, en worden uiteindelijk nooit gebruikt.

Het is dus nog wel even de vraag of dit patent uiteindelijk wel in productie gaat komen. Maar als het zo is, dan komt Xiaomi wel weer met een vernieuwende foldable phone op de markt.

Xiaomi bij BOL
Xiaomi bij BOL
Xiaomi bij Coolblue
Xiaomi bij Coolblue
Xiaomi bij Belsimpel
Xiaomi bij Belsimpel

Tags:

MiFans
Logo