Xiaomi patent toont opvouwbaar toestel

Xiaomi opvouwbaar toestel

Xiaomi opvouwbaar toestelXiaomi is constant bezig met nieuwe innovatieve producten en probeert zichzelf hiermee te onderscheiden in de keiharde smartphone wereld. Na de spraakmakende Xiaomi Mi Mix van vorig jaar, lijkt Xiaomi nu bezig te zijn met iets nieuws. Onlangs zijn schetsen opgedoken, welke horen bij een patentaanvraag voor een nieuw toestel. In de schetsen is een opvouwbaar toestel te zien, welke in het midden wordt dubbelgevouwen.

Xiaomi opvouwbaar toestelOpvouwbaar display tussen twee andere schermen

De Xiaomi schets laat een toestel zien, dat uit drie schermen lijkt te bestaan. Het middelste scherm is het scherm dat wordt dubbelgevouwen. Het is dus niet zo’n toestel uit de jaren negentig, waarbij er in het midden van de telefoon een scharnier is. Het display wordt bij Xiaomi daadwerkelijk gebogen.

Scherm ombuigen niet het enige probleem

De technologie lijkt al redelijk in plaats te zijn voor het kunnen ombuigen van de displays. Helaas is dat niet het enige obstakel bij het creëren van een opvouwbaar toestel. Ook de componenten aan de binnenkant moeten enigszins bestand zijn tegen het dubbelvouwen van de telefoon.

Patentaanvraag geen garantie voor productie toestel

Hoewel de patentaanvraag een eerste stap is, is het niet waarschijnlijk dat we de opvouwbare Xiaomi in de nabije toekomst al in het echt zullen zien. Een patent betekent helaas niet dat de schets ooit een echt product zal worden. Maar aangezien meerdere bedrijven met de technologie aan het spelen zijn, is het wel aannemelijk dat zo’n toestel uiteindelijk geproduceerd zal worden.

Ook Nokia en Samsung bezig met opvouwbare toestellen

Het is niet de eerste keer dat dit soort schetsen online zijn verschenen.  In het verleden zagen we ook schematische tekenen van opvouwbare toestellen welke afkomstig zouden zijn van Nokia en Samsung. Volgens de geruchten zou Samsung dit jaar al kunnen komen met een opvouwbare smartphone. In ieder geval lijken de smartphone bedrijven zich na de niet bestaande randen, nu te focussen op het kunnen opvouwen van de toestellen.

 

 

Xiaomi bij BOL
Xiaomi bij BOL
Xiaomi bij Coolblue
Xiaomi bij Coolblue
Xiaomi bij Belsimpel
Xiaomi bij Belsimpel

Tags:

MiFans
Logo