Xiaomi opent jacht op illegaal Xiaomi verkopende webshops

Xiaomi opent jacht op illegale webshops en winkels

Xiaomi gaat juridische stappen ondernemen tegen webshops die illegaal Xiaomi smartphones tablets, en andere accessoires van het merk verkopen. Directe oorzaak is de rechtszaak tussen Xiaomi en Ericsson. Geen van de webshops die wij aanraden valt op dit moment onder de webshops.

Illegaal Xiaomi toestellen verkopen

De eerste website waartegen het Chinese smartphone merk actie zal ondernemen is Xiaomishop.com. Deze website verkoopt Xiaomi zonder toestellen van Xiaomi, al is dat volgens het bedrijf nog niet het grote probleem. Het echte probleem is dat de webshop zich gedraagt alsof het een officiele webshop van Xiaomi is, wat niet het geval is. Daarnaast worden fors hogere prijzen geheven dan normaal.

Rechtszaak Ericsson

Xiaomi is verbitterd in een rechtszaak met Ericsson, en wordt er van beschuldigt patenten van Ericsson te gebruiken zonder toestemming. Om die reden verbood een rechter in India de verkoop van toestellen met een een Mediatek processor in het land. Via Xiaomishop.com werden toch nog toestellen met een Mediatek processor verkocht, waardoor Ericsson opnieuw de rechter inschakelde. Vervolgens werd duidelijk dat de webshop geen officiële webshop is, en beloofde Xiaomi de webshop offline te laten halen via een nieuwe rechtszaak.

Manu Jain, head Indian Operations: “They’re infringing on trademarks and they’re making the world believe that it’s a genuine Xiaomi site, which it is not. […] We have written to them multiple times, and we will be taking legal action against them”

Andere webshops

De webshops die wij aanraden om Xiaomi producten via te kopen, te vinden op de pagina Xiaomi kopen in Nederland, waar moet je op letten? vallen (op dit moment) niet onder illegale webshops die Xiaomi vermeld. De webshops gedragen zich niet als officiële winkel en de prijzen zijn redelijk. De beste prijzen voor producten plaatsen we altijd onder een artikel over het desbetreffende product.

Via: Indiatimes


Volg MiFansNL op Facebook


Xiaomi bij BOL
Xiaomi bij BOL
Xiaomi bij Coolblue
Xiaomi bij Coolblue
Xiaomi bij Belsimpel
Xiaomi bij Belsimpel

Tags:

0 0 stem
Beoordeling
Abonneer
Abonneren op
guest
0 Reacties
Inline Feedbacks
Bekijk alle comments

Interesse in Xiaomi?

Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief met deals, nieuws, reviews en meer!

Nee, geen Xiaomi voor mij