Xiaomi wil 2000 winkels openen binnen 3 jaar

MI-store

MI-store

Xiaomi heeft plannen om binnen drie jaar 2000 fysieke winkels te openen. Dit heeft de onderdirecteur van het bedrijf, Xiang Wang, naar buiten gebracht in een interview. De helft van de winkels zal worden geopend in China, de andere helft zal elders in de wereld geopend worden.

Wereldspeler

Het plan is deel van Xiaomi’s ambities om in de komende jaren uit te groeien tot een wereldspeler. De 1000 winkels die buiten China geopend worden, zullen zich vooral bevinden in Oost-Europa en Zuid-Oost Azie. West-Europa en de Verenigde Staten moeten dus nog even geduld hebben, maar volgens Wang zal Xiaomi over een paar jaar in bijna elk land actief zijn.

Xiaomi was opgericht met het idee om de verkoop vooral via internet te laten verlopen. Dat het bedrijf zich nu ook gaat focussen op de offline verkoop heeft een reden. Xiaomi wil namelijk graag dat meer mensen haar producten kunnen vasthouden en uitproberen voordat ze deze kopen. Het bedrijf hoopt de consument er op deze manier van te overtuigen dat een lage prijs niet direct staat voor lage kwaliteit.

Lanmi

Het openen van de fysieke winkels is ook in verband te brengen met Lanmi. Volgens geruchten wordt dit een nieuw submerk van Xiaomi waarvan de producten grotendeels offline worden verkocht. Wil je meer weten over Lanmi? Lees dan dit artikel.

Xiaomi is dus van plan om haar afzetgebied de komende jaren flink uit te breiden en hoopt in bijna elk land ter wereld actief te worden. Het openen van 2000 winkels, waarvan 1000 buiten China, is hiervoor een stap in de goede richting.

Xiaomi bij BOL
Xiaomi bij BOL
Xiaomi bij Coolblue
Xiaomi bij Coolblue
Xiaomi bij Belsimpel
Xiaomi bij Belsimpel

MiFans
Logo