Xiaomi op CES 2017: witte Xiaomi Mi MIX, Mi TV 4 en Mi Router HD

Xiaomi CES 2017

Xiaomi CES 2017

Xiaomi geeft vandaag een persconferentie op de Consumer Electronics Show (CES) in Las Vegas. Zoals verwacht door geruchten lanceerde het de Xiaomi Mi MIX in het wit, maar ook een nieuwe router.

Xiaomi Mi MIX wit

Als eerste kondigde Xiaomi de Xiaomi Mi MIX. Er gingen al een tijdje geruchten dat Xiaomi deze telefoon in het wit zou lanceren. De witte versie is exact hetzelfde als de al bestaande zwarte versie. Speciaal aan de Mi MIX is het grote 6,4 inch scherm. Het scherm bedekt bijna de gehele voorkant van de telefoon, er zitten vrijwel geen randen rondom het scherm. Naast het mooie scherm heeft de Mi MIX ook een Snapdragon 821 processor, tot 6gb werkgeheugen en 256gb opslagruimte. Verder heeft de telefoon een 16 megapixel camera, vingerscanner en QuickCharge 3,0. De telefoon is ontworpen door de Franse ontwerper Philippe Starck.

Xiaomi Mi MIX wit CES 2017

Xiaomi Mi Router HD

Xiaomi staat ook bekend om haar routers. Vandaag lanceerde het een nieuwe router, de Xiaomi Mi Router HD. De router heeft 4 antennes waardoor een maximale snelheid van 2600mbps. De router heeft een ingebouwde harde schijf van 1 of 8tb, afhankelijk van het model. Deze harde schrijf kan gebruikt worden voor opslag, backups, Time Machine en het opslaan van camerabeelden van Xiaomi camera’s. Ook werkt de router samen met Sonos en andere diensten. De 1tb-versie van de router gaat €190 kosten.

 

Xiaomi Mi TV 4

Het was een tijdje stil qua televisies van Xiaomi. Nu is het bedrijf echter terug, met de introductie van de Xiaomi Mi TV 4. De televisie is superdun, namelijk slechts 4,9 millimeter op het dunste punt. Dat is 30% dunner dan de iPhone! Alleen de het onderste kwart van de televisie aan de achterkant is wat dikker, waar de beeldscherm aandrijver zit. Ook de randen rondom het scherm zijn erg smal.

Speciaal aan de televisie is de modularity. Dit betekent dat je onderdelen kunt verwisselen. Alle rekenkracht zit in de soundbar, de speaker die voor de televisie ligt. Als je een oudere Xiaomi televisie hebt maar de nieuwe technieken wilt kunnen gebruiken, hoef je alleen een nieuwe soundbar te kopen. Voorbeelden van deze nieuwe technieken zijn Dolby Atmos en krachtigere processors.

De Xiaomi Mi TV 4 wordt later dit jaar gelanceerd voor minder dan $2000. In de box vind je de televisie, de soundbar, twee extra speakers en een subwoofer. De speakers zijn draadloos, waardoor er minder kabels rondslingeren. De televisie wordt uitgebracht in de maten 49 inch, 55 inch en 65 inch.

CES 2017

CES is een van de belangrijkste shows van het jaar voor elektronica. De show wordt jaarlijks in Las Vegas gehouden. Op de show worden de nieuwste producten en technologieën van 2017 getoond.

 

Xiaomi bij BOL
Xiaomi bij BOL
Xiaomi bij Coolblue
Xiaomi bij Coolblue
Xiaomi bij Belsimpel
Xiaomi bij Belsimpel
MiFans
Logo