Xiaomi onthult waarom zij wel zullen slagen in Amerika

Xiaomi MIUI 10

Met een beursgang in het vooruitzicht moet Xiaomi steeds meer openheid van zaken geven over haar toekomst en strategie. Zoals wij al eerder meldden heeft Xiaomi ook plannen om ook een grote speler te worden in Amerika. Of dit lukt is de vraag, want andere Chinese merken hebben problemen in Amerika. Ook de handelssancties lijken niet in het voordeel van Xiaomi, maar zij blijven positief.

Wat zijn de grootste Amerikaanse bezwaren?

Er zijn diverse Chinese telefoonfabrikanten geweest die de Amerikaanse markt wilden veroveren en inmiddels zware problemen ondervinden. Zo weigert Amerika de toegang tot delen van het netwerk die met nationale veiligheid te maken hebben aan Huawei. Daarbij kan Huawei geen deals met winkelketens maken om haar toestellen te verkopen. Reden hiervoor is onder meer dat mobiele telefoons niet optimaal op het Amerikaanse netwerk functioneren.

Het Chinese staatsbedrijf China Mobile Ltd krijgt op grond van veiligheidsargumenten momenteel zelfs helemaal geen toegang tot de Amerikaanse markt. Weer een andere Chinese telefoonfabrikant, ZTE Corp, mag momenteel geen Amerikaanse onderdelen inkopen als sanctie voor eerdere schendingen van handelssancties.

Daarnaast speelt op de achtergrond het algemene handelsconflict tussen China en Amerika. De extra heffing op importproducten maakt de productie duurder.

Xiaomi publicatie beursgang

De prospectus voor de beursgang van Xiaomi met daarin onder meer de plannen voor Amerika

Waar Xiaomi kansen ziet in Amerika

Topman Wang Xiang van Xiaomi verwacht dat zijn bedrijf niet in deze problemen terecht komt. Zo wil men eerst de toestellen assembleren zodat zij goed zijn aangepast aan het Amerikaanse netwerk. Hierdoor zijn de toestellen interessant(er) voor de retailers om aan te bieden.

Daarnaast verwacht Xiaomi dat zij door langdurige samenwerking met Amerikaanse bedrijven (zoals Quallcom voor de chips en Alphabet/Google voor Android) op minder politieke weerstand hoeft te rekenen. Daarnaast wijst Wang erop dat veel technologie en veel ontwikkelaars Amerikaans zijn.

We hopen uiteraard dat Xiaomi een goede positie in Amerika verwerft, de tijd zal het leren.

via: Reuters.com

Xiaomi bij BOL
Xiaomi bij BOL
Xiaomi bij Coolblue
Xiaomi bij Coolblue
Xiaomi bij Belsimpel
Xiaomi bij Belsimpel
MiFans
Logo