Xiaomi onthult Redmi Note 5 en Redmi Note 5 Pro

Xiaomi Redmi Note 5 Pro, de budgettelefoon met premium opties

Gisteren zorgde Xiaomi voor een heus Valentijnskado door niet alleen de Redmi Note 5 te onthullen. De Xiaomi Redmi Note 5 Pro werd namelijk tegelijk onthuld. De Note 5 blijkt de nieuwe naam van de Redmi 5 Plus. Inhoudelijk verschillen de toestellen niet, dus de specificaties vind je hier. Voor de Xiaomi Redmi Note 5 Pro is dat anders. Deze telefoon laat namelijk opnieuw zien hoe sterk Xiaomi is in het maken van premium budget-telefoons. Alle specificaties zie op onze productpagina, maar een paar bijzonderheden vernoemen we graag apart.

Wat onderscheidt de Xiaomi Redmi Note 5 Pro?

De reputatie van Mi is al jaren sterk. De enige factor van kritiek was en is de camera. Met de Redmi Note 5 Pro poetst Xiaomi haar reputatie op dit gebied op. Zo is de camera aan de achterzijde voorzien van een 12 megapixel camera en een 5 megapixel-camera. Daarnaast beschikt de Redmi Note 5 ook over een speciale ‘selfiecamera’ van liefst 20 Megapixels. Om echt spontane selfies te maken is deze selfiecamera ook voorzien van een LEDflitser.

Een ander opvallend item is de beveiliging door middel van gezichtsherkenning. Om gezichtsherkenning toe te passen wordt geen gebruik gemaakt van een 3D-filter. De Redmi Note 5 Pro gebruikt de selfiecamera aan de voorkant om de juiste controles uit te voeren. De werking is een stuk beter dan waar Android-software om bekend staat. Dit komt doordat de telefoonfabrikant eigen software heeft ontworpen voor de gezichtsherkenning.

Het laatste opvallende is eigenlijk juist geen onderscheidend kenmerk. De telefoon lijkt in veel aspecten op de iPhone X, zeker door de ‘notch’ en de verticale camerapositie.

Waar kan ik de Redmi Note 5 Pro kopen en wat kost dit toestel?

De lancering vond gisteren plaats op een belangrijke beurs in India. De telefoon is nog niet verkrijgbaar. De verwachting is dat dit op of na 22 februari wel zo is. Deze complete telefoon zal, afhankelijk van de opties die je kiest, een prijs kennen van zo’n 250 à 300 euro.

Xiaomi bij BOL
Xiaomi bij BOL
Xiaomi bij Coolblue
Xiaomi bij Coolblue
Xiaomi bij Belsimpel
Xiaomi bij Belsimpel
MiFans
Logo