Xiaomi is nu het derde smartphonemerk ter wereld

Xiaomi CEO Lei Jun. Xiaomi is nu de derde grootste smartphonemaker ter wereld.

Xiaomi CEO Lei Jun. Xiaomi is nu de derde grootste smartphonemaker ter wereld.

De CEO van Xiaomi, Jei Lun.

Xiaomi heeft de cijfers van het eerste en tweede kwartaal in 2014 bekend gemaakt. Daaruit blijkt nogmaals de enorme groei die het bedrijf doormaakt. Door de goede verkopen in het eerste kwartaal van 2014 is het bedrijf nu het derde grootste smartphonemerk ter wereld. Alleen Apple en Samsung staan boven Xiaomi. Xiaomi schiet daarmee landgenoot Huawei voorbij, dat tot voor kort op de derde plek stond.

Eerste kwartaal

In het eerste kwartaal van 2014, van januari tot en met maart verkocht Xiaomi 15,1 miljoen smartphones. Huawei, dat tot nu toe altijd de derde positie had op de lijst met grootste smartphonemerken, verkocht er ‘slechts’ 13,7 miljoen. De nummer 1 van het eerste kwartaal, Samsung, verkocht 85 miljoen toestellen, de nummer 2 Apple verkocht er 44 miljoen. In het tweede kwartaal verkocht Xiaomi 11 miljoen toestellen.

Groeimogelijkheden

Xiaomi lijkt mijlenver achter te lopen op Samsung en Apple qua verkoopcijfers, maar dat is toch een vertekend beeld. Xiaomi heeft namelijk pas sinds eind vorig jaar de stappen genomen om ook buiten China telefoons te gaan verkopen. Xiaomi telefoons zijn slechts in een beperkt aantal landen te koop die op twee handen te tellen zijn.

Om die reden zijn er nog veel mogelijkheden om te groeien voor Xiaomi. Wanneer het net als Samsung en Apple haar telefoons in bijna alle landen van de wereld gaat verkopen, is het potentieel enorm. De verwachting is dan ook dat Xiaomi ook snel naar Latijns-Amerika zal gaan uitbreiden, en ook redelijk snel naar Nederland zal komen.

Verwachting

Het potentieel is zo groot, dat het doel dit jaar voor Xiaomi 40 miljoen toestellen verkopen is. Met de lancering van onder andere de Mi Pad, Xiaomi’s eerste tablet en de opvolger van de Mi 3 dit jaar zal Xiaomi daar gemakkelijk overheen gaan. Xiaomi CEO Lei Jun verwacht dan eigenlijk zelf ook 100 miljoen apparaten te verkopen, al geeft hij aan ook tevreden te zijn met 60 miljoen.

Xiaomi bij BOL
Xiaomi bij BOL
Xiaomi bij Coolblue
Xiaomi bij Coolblue
Xiaomi bij Belsimpel
Xiaomi bij Belsimpel

Tags:

MiFans
Logo