Xiaomi vlaggenschip van 2021 mogelijk duurder door Snapdragon 875

Snapdragon 875

Xiaomi stond altijd bekend als de smartphone fabrikant met zeer goedkope toestellen. Met de komst van de Mi 10 kwam hier plotseling verandering in. De Snapdragon 875 zorgt er in 2021 dan ook voor dat we waarschijnlijk weer flink in de buidel moeten tasten voor het nieuwste vlaggenschip toestel.

Steeds duurdere vlaggenschip toestellen

Xiaomi begon ooit als een underdog met het verkopen van zijn toestellen. Inmiddels staat de smartphonegigant bekend als één van de grootste smartphoneverkopers ter wereld, en gaat zelfs richting de top 3 van Europa.

Xiaomi-nieuwsbrief: guides, nieuws, deals, reviews en nog veel meer...

Schrijf je GRATIS in!

Al 1.389 Xiaomi-fans gingen je voor!

Dat heeft er onder andere voor gezorgd dat het bedrijf nu mee moet doen met de ‘grote jongens’ in het speelveld, om zo nog steeds waarde te kunnen bieden aan de consument. Tot 2020 zat Xiaomi met zijn vlaggenschip-toestellen nog behoorlijk laag in de prijs. Maar daar is met de komst van de Mi 10 verandering in gekomen.

Sommige fans waren teleurgesteld toen ze erachter kwamen dat de Mi 10 (Pro) honderden euro’s duurder uitviel dan ze voorspeld hadden. De reden van het prijsverschil? Onder andere heeft het de maken met de Snapdragon 865, die dankzij zijn bizarre prestaties een stuk duurder is dan zijn voorganger.

Lees ook: Dit is volgens Xiaomi de reden dat de Mi 10 (Pro) duurder is dan verwacht.

Opvolger Snapdragon 865 nog duurder

Omdat een opvolger van een chipset de upgrade waard moet zijn, kunnen we ook bij de Snapdragon 875 weer een flinke boost in de prestaties verwachten. Maar die upgrade komt – letterlijk – tegen een hoge prijs. De Snapdragon 875 zal naar verluid nog duurder zijn dan de 865, waardoor Xiaomi moeite zal moeten doen om de prijs van het toestel schappelijk te houden.

Dit wordt bevestigd door een bron, die aangeeft dat Xiaomi de nieuwe 875 chipset van Qualcomm kan kopen voor 250 dollar. Vanwege deze hoge prijs, geeft Xiaomi aan prijswijzigingen te moeten maken in de toestellen die voorzien gaan worden van de chipset.

Vind het ideale Xiaomi-hoesje

Grote collectie Xiaomi-hoesjes voor vele modellen.

Ter vergelijking: de huidige Snapdragon 865 kost bedrijven zo’n 150-160 dollar. Dat maakt de Snapdragon 875 dus zo’n 100 dollar duurder, wat we ongetwijfeld gaan merken in de verkoopprijs van toestellen in 2021.

Overigens ligt het niet alleen aan de chipset. Het heeft ook deels te maken met 5G, omdat hiervoor andere componenten nodig zijn dan bij 4G toestellen. Xiaomi zal er dus helaas niet omheen kunnen om de prijzen op te schroeven, om zo ook mee te liften op nieuwe technologieën en zodoende 5G-toestellen te kunnen produceren.

Waarom is de prijs van de Snapdragon 875 zoveel hoger?

De Snapdragon 875 lijkt een gewone opvolger van de 865, maar afgezien van een overeenkomstige naam, kunnen de verschillen bijna niet groter zijn. Waarom?

De Snapdragon 875 maakt gebruik van een nieuwe Super-Core Cortex-X1 processor, waarmee de chipset 30% sneller is dan de Snapdragon 865, die voorzien is van een Cortex-A77 kernen. Daarnaast is de Snapdragon 875 ook voorzien van drie Cortex-A78 kernen en vier ‘efficiency cores’ in de opstelling 1 + 3 + 4.


Met dit nieuwsbericht is het duidelijk welke richting de ontwikkeling van smartphones opgaat. Het moet sneller, beter en gestroomlijnder. Maar de vraag resteert: is het de meerprijs waard als we straks meer dan 1.000 euro moeten betalen voor de Mi 11? Of gaan we straks zien dat minder mensen kiezen voor het vlaggenschip toestel?

Lees ook: Xiaomi Mi 10 Lite – eerste goedkope 5G toestel

Xiaomi bij BOL
Xiaomi bij BOL
Xiaomi bij Coolblue
Xiaomi bij Coolblue
Xiaomi bij Belsimpel
Xiaomi bij Belsimpel
MiFans
Logo