Xiaomi Mi 10S Pro: mogelijk 144 MP camera aan boord

De Xiaomi Mi 10 en Mi 10 Pro zijn nog maar net op de Nederlandse markt verschenen. Nu duikt er een gerucht op dat er mogelijk een 144 MP camera in de maak is. Die zou wellicht in de Mi 10S Pro of Mi CC10 Pro terecht kunnen komen.

De strijd om de beste smartphonecamera

De Xiaomi Mi 10 Pro is samen met enkele andere toestellen verkozen tot beste camera smartphone. Dit is terug te zien in de Dxomark testresultaten. Deze camera’s waren al voorzien van bizarre camera’s met 108MP, maar het is natuurlijk na├»ef om te denken dat de ontwikkeling daar stopt. Integendeel.

Xiaomi-nieuwsbrief: guides, nieuws, deals, reviews en nog veel meer...

Schrijf je GRATIS in!

Al 1.364 Xiaomi-fans gingen je voor!

Een betrekkelijk betrouwbare bron op Twitter plaatste deze week een bericht op Twitter. Daarin vertelde hij dat er een 144MP camera in ontwikkeling is, die we mogelijk gaan terug zien in de Xiaomi Mi 10S Pro of de Mi CC10 Pro.

Uiteraard is dit niet door Xiaomi zelf bevestigd. Toch is het niet gek als we dit op korte termijn zullen gaan zien. Samsung schijnt ook al bezig te zijn met de ontwikkeling van 150MP sensors. Omdat ook de 108MP sensor in de Xiaomi Mi 10 en Mi 10 Pro tot stand is gekomen door samenwerking tussen Xiaomi en Samsung, zou dit natuurlijk prima kunnen.

De bron op Twitter vermeldt verder geen informatie. Ook zijn er geen andere bronnen die het verhaal bevestigen. Maar echt verbaasd kunnen we hier natuurlijk niet over zijn.

Vind het ideale Xiaomi-hoesje

Grote collectie Xiaomi-hoesjes voor vele modellen.

De strijd om de beste camera is al een tijdje geleden losgebarsten. Het is nu alleen de vraag wie de volgende is die de eerste plek in de Dxomark gaat veroveren.

Ook Qualcomm zit in die race. Tijdens een conferentie over de Snapdragon 865 liet het bedrijf weten bezig te zijn met een 200MP sensor. Hoewel Xiaomi dus ongetwijfeld bezig is met de ontwikkeling van iets bijzonders, is het nog even de vraag wie er als eerst tevoorschijn komt met een camera waar we weer stijl van achterover slaan.

Xiaomi bij BOL
Xiaomi bij BOL
Xiaomi bij Coolblue
Xiaomi bij Coolblue
Xiaomi bij Belsimpel
Xiaomi bij Belsimpel

Tags:

MiFans
Logo