Xiaomi Mi 10S Pro: mogelijk 144 MP camera aan boord

De Xiaomi Mi 10 en Mi 10 Pro zijn nog maar net op de Nederlandse markt verschenen. Nu duikt er een gerucht op dat er mogelijk een 144 MP camera in de maak is. Die zou wellicht in de Mi 10S Pro of Mi CC10 Pro terecht kunnen komen.

De strijd om de beste smartphonecamera

De Xiaomi Mi 10 Pro is samen met enkele andere toestellen verkozen tot beste camera smartphone. Dit is terug te zien in de Dxomark testresultaten. Deze camera’s waren al voorzien van bizarre camera’s met 108MP, maar het is natuurlijk naïef om te denken dat de ontwikkeling daar stopt. Integendeel.

Bekijk nu
NIEUW: Nederlandse Xiaomi Mifans-community

De Nederlandse Mifans.nl-community is officieel gelanceerd. Een community van Xiaomi-enthousiastelingen met antwoorden op vragen, tips, guides en nog veel meer!

Een betrekkelijk betrouwbare bron op Twitter plaatste deze week een bericht op Twitter. Daarin vertelde hij dat er een 144MP camera in ontwikkeling is, die we mogelijk gaan terug zien in de Xiaomi Mi 10S Pro of de Mi CC10 Pro.

Uiteraard is dit niet door Xiaomi zelf bevestigd. Toch is het niet gek als we dit op korte termijn zullen gaan zien. Samsung schijnt ook al bezig te zijn met de ontwikkeling van 150MP sensors. Omdat ook de 108MP sensor in de Xiaomi Mi 10 en Mi 10 Pro tot stand is gekomen door samenwerking tussen Xiaomi en Samsung, zou dit natuurlijk prima kunnen.

De bron op Twitter vermeldt verder geen informatie. Ook zijn er geen andere bronnen die het verhaal bevestigen. Maar echt verbaasd kunnen we hier natuurlijk niet over zijn.


Xiaomi Mi Band 5 NIEUW

De gloednieuwe activitytracker van Xiaomi.
Nederlandse versie!

De strijd om de beste camera is al een tijdje geleden losgebarsten. Het is nu alleen de vraag wie de volgende is die de eerste plek in de Dxomark gaat veroveren.

Ook Qualcomm zit in die race. Tijdens een conferentie over de Snapdragon 865 liet het bedrijf weten bezig te zijn met een 200MP sensor. Hoewel Xiaomi dus ongetwijfeld bezig is met de ontwikkeling van iets bijzonders, is het nog even de vraag wie er als eerst tevoorschijn komt met een camera waar we weer stijl van achterover slaan.


Volg MiFansNL op Facebook


Xiaomi bij BOL
Xiaomi bij BOL

Xiaomi bij Coolblue
Xiaomi bij Coolblue

Xiaomi bij Belsimpel
Xiaomi bij Belsimpel

0 0 stem
Beoordeling
Abonneer
Abonneren op
guest
0 Reacties
Inline Feedbacks
Bekijk alle comments

Interesse in Xiaomi?

Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief met deals, nieuws, reviews en meer!

Nee, geen Xiaomi voor mij