“Xiaomi MiPad tablet bijna klaar voor lancering”

MiPad

MiPad

Ongeveer twee weken geleden lekten plotseling foto’s uit van de Xiaomi MiPad, maar daarna bleef het verdacht stil. Vandaag publiceerde het Amerikaanse persbureau Reuters echter dat de tablet bijna klaar is voor de lancering, en dat we daar dan niet lang meer op hoeven te wachten.

MiPad

De Xiaomi MiPad zou de eerste tablet worden van het Chinsese merk. Op eerder uitgelekte foto’s werd duidelijk dat deze tablet waarschijnlijk een scherm krijgt van 7.9 inch, ongeveer net zo groot als de iPad Mini en de Google Nexus 7.

Specificaties onbekend

Over de specificaties van de tablet is nog niets bekend, maar verwacht wordt dat deze net als de telefoons van Xiaomi in het hoge segment liggen. Ook over de prijs is nog niets bekend. De kans is groot dat de MiPad MIUI gaat draaien, de standaard software van Xiaomi die het bedrijf standaard installeerd op haar telefoons.

Concurrenten

Het feit dat de MiPad waarschijnlijk een schermgrootte heeft van 7.9 is interessant, omdat het daarmee een concurrent is van de Nexus 7 van Google, maar ook van de iPad Mini. Beide tablets doen het erg goed in de thuismarkt van Xiaomi, China. Xiaomi richt zich meestal op de lagere prijsklasse, en dat is net waar de Nexus 7 zich ook op richt.

15 mei

Het persevenement waarop de MiPad aangekondigd wordt vind waarschijnlijk plaats op 15 mei in Beijing. Eerder werd verwacht dat de tablet op 23 april al gepresenteerd zou worden, maar dat ging toch niet door. Op dat evenement werden twee nieuwe routers, de Mi WiFi en de Mi WiFi mini, en een set-top box gepresenteerd.

Xiaomi bij BOL
Xiaomi bij BOL
Xiaomi bij Coolblue
Xiaomi bij Coolblue
Xiaomi bij Belsimpel
Xiaomi bij Belsimpel

Tags:

MiFans
Logo