Xiaomi en Microsoft sluiten deal, Office standaard op alle Xiaomi smartphones

Xiaomi en Windows sluiten deal, Office standaard op alle Xiaomi smartphones

Xiaomi en Windows sluiten deal, Office standaard op alle Xiaomi smartphones

Xiaomi en Microsoft hebben een deal gesloten. Xiaomi ‘koopt’ 1500 patenten van Microsoft over. In ruil daarvoor zal Xiaomi Microsoft Office op alle Xiaomi smartphones installeren. Hierdoor heeft het Chinese bedrijf genoeg patenten om toe te treden in de Europese en Amerikaanse markt.

Patenten lange tijd een probleem voor Xiaomi

Patenten zijn lange tijd een probleem geweest voor Xiaomi. Toen het smartphones wilde gaan verkopen in India, leverde een missend patent veel problemen op. De verkoop werd gestaakt en nieuwe modellen moesten gemaakt worden om de problemen op te lossen. Daardoor kreeg Xiaomi tot op heden geen grip op de markt in India: Xiaomi telefoons werden pas veel later gelanceerd in India vergeleken met China en kosten een stuk meer.

Het probleem met de patenten in India is alweer een tijd opgelost. Het kan wel als voorbeeld gezien worden voor mogelijke problemen bij toetreding tot de Europese en Amerikaanse markt. Door de deal met Microsoft bezit Xiaomi een hoop patenten, 1500 extra om precies te zijn, waardoor het kan toetreden in deze Westerse markten

Microsoft Office op Xiaomi smartphones

Xiaomi koopt de patenten niet van Microsoft, maar zal in ruil Microsoft Office op alle smartphones installeren. Microsoft Office is gratis te gebruiken voor smartphone-gebruikers. Er wordt dus geen truc uitgehaald waarbij je eerst moet betalen om Word, Excel en Powerpoint te kunnen gebruiken.

Xiaomi bij BOL
Xiaomi bij BOL
Xiaomi bij Coolblue
Xiaomi bij Coolblue
Xiaomi bij Belsimpel
Xiaomi bij Belsimpel

MiFans
Logo