Xiaomi Mi Wi-Fi: WiFi router met 1tb opslagruimte

Xiaomi Mi Wi-Fi router

Wellicht zie je op het eerste gezicht niet dat de Xiaomi Mi Wi-Fi een router is, zo zonder antennes aan de buitenkant. Toch is de Xiaomi Mi Wi-Fi een serieuze router: je kunt er snelheden mee behalen tot 1167Mbps. Bovendien is er een 1tb harde schijf ingebouwd, waardoor je bestanden op de router op kunt slaan en ze overal kunt openen, waar je ook bent.

Xiaomi Mi Wi-Fi

De Xiaomi Mi Wi-Fi is een dual band router. Dat betekend dat de router twee netwerken maakt: een 2.4gHz netwerk, en een 5.0gHz netwerk. Het 2.4gHz netwerk is wat minder snel, maar voorziet een groot gebied van wifi. Het 5.0gHz netwerk is veel sneller, maar je het bereik is beperkter. Door het gebruik van de nieuwste draadloze technologie, 802.11ac, kun je draadloze snelheden behalen tot 1167Mbps. Dat betekend dat je een heel seizoen van je favoriete serie binnen een halve minuut in HD kunt downloaden!

Xiaomi Mi Wi-Fi specificaties

De Xiaomi Mi Wi-Fi beschikt over een Broadcom dual-core BCM4709 processor, het neusje van de zalm als het gaat om processoren voor routers. Verder vind je 256MB Micron/Samsung werkgeheugen in de router, waardoor hij zijn taken vlot afhandelt.

1 terabyte harde schijf

De Xiaomi Mi Wi-Fi beschikt over een 1 terabyte harde schijf. Hiermee kun je backups maken van je smartphones, automatisch nieuwe foto’s en video’s uploaden (zelfs vanaf je iPhone en iPad) en je belangrijkste documenten opslaan. De bestanden op de harde schijf zijn ook te benaderen als je niet thuis bent, dus je hebt altijd toegang.

Xiaomi Mi Wi-Fi router

USB-aansluiting: sluit een printer of extra harde schijf aan

Naast de twee ethernet-poorten op de achterkant van de Xiaomi Mi Wi-Fi waarmee je twee computers met een internetkabel kunt aansluiten, vind je een USB-aansluiting op de achterkant. Deze kun je gebruiken om een printer op aan te sluiten zodat je draadloos kunt printen. Ook kun je er een extra harde schijf of USB-stick op aansluiten, zodat je nóg meer bestanden kunt uploaden.

Extra zuinige technologie

Xiaomi heeft haar best gedaan om de Xiaomi Mi Wi-Fi zo zuinig mogelijk te maken. Je kunt zelf een energie-besparingsmodus kiezen, en dankzij de beamforming technologie worden signalen niet alle richtingen ingestuurd, maar alleen naar daar waar gebruikers zijn.

App en website

De Xiaomi Mi Wi-Fi wordt beheerd via een website, maar er is ook een app beschikbaar. Hiermee kun je basisinstellingen aanpassen, zoals de naam van je wifi-netwerk, maar je kunt ook gebruikers toegang geven of blokkeren van de ingebouwde harde schijf, je netwerk laten optimaliseren of zelfs een VPN instellen om veiliger te kunnen internetten.

 

MiFans
Logo